Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Лютий » 19 » Заява Міністра соціальної політики України Наталії Королевської щодо ситуації в державі
18:54
Заява Міністра соціальної політики України Наталії Королевської щодо ситуації в державі

З В Е Р Н Е Н Н Я             

 

 

                            Шановні співвітчизники!

   Як громадянка України і мати двох дітей, я з болем спостерігаю за тим, що відбувається 

   в державі. Хочу висловити щире співчуття родинам і близьким загиблих, а також тим, 

   хто постраждав під час сутичок.

 

Усі роки незалежності, незважаючи на труднощі і протиріччя, нам вдавалося зберігати мир. Сьогодні ми повинні зробити все, щоб у хаосі протистояння, що спалахнуло на вулицях столиці та інших міст України, ми не втратили власну державу. Державу, якої прагнули багато поколінь українців і яку ми маємо зберегти для нащадків.

 

Сьогодні найголовніше – це збереження територіальної цілісності України, забезпечення миру і спокою громадян, припинення протистояння.

 

На даний момент усі соціальні служби, зокрема ті, які надають соціально-психологічну допомогу громадянам, працюють з повною самовіддачею. Вони готові надати допомогу постраждалим, відповідні розпорядження я вже надала.

 

Я звертаюся до благодійних і громадських організацій, до організацій ветеранів, до волонтерів, з якими ми продуктивно співпрацюємо довгий час. Я закликаю вас усіма способами сприяти досягненню порозуміння і миру, а також надавати всебічну допомогу людям, які її найбільше потребують. А це і ті, що безпосередньо постраждали в конфлікті, і тисячі громадян, які залякані останніми подіями. Щоб жодна людина, особливо це стосується літніх та самотніх людей, людей з особливими потребами, не залишилася без підтримки.

 

Я прошу громадські організації, у яких є медичні працівники та психологи, допомагати людям на рівні громад. Потенціал громадських організацій, зокрема, таких як "Червоний Хрест”, що є давнім партнером Міністерства соціальної політики, сьогодні вкрай потрібен для країни.

 

Хочу окремо звернутися до усіх сторін конфлікту з проханням попередити участь у протистоянні жінок та дітей відповідно до Декларації ООН про захист жінок та дітей у надзвичайних обставинах.

 

Також нагадую, що 27 лютого 1991 року Україна ратифікувала Конвенцію ООН про права дитини, визнавши, що діти є особливо уразливою соціальною групою. Держава взяла на себе низку конкретних зобов’язань у рамках виконання Конвенції та інших нормативно-правових актів.

 

У першу чергу – не допустити залучення дітей та підлітків до участі в масових зібраннях, де існує потенційна загроза їх життю та здоров'ю. На жаль, на сьогодні вже є дані про поранення неповнолітніх під час сутичок. Тому усі політичні сили, громадські об’єднання, місцева влада мають спільно докласти зусиль для гарантування безпеки дітей.

 

Я особливо звертаюся до батьків. Будьте пильні. Використайте усю свою батьківську владу для того, щоб не допустити участь ваших дітей у протистоянні.

 

Ми вже не повернемо тих, хто загинув. Але спільними зусиллями ми можемо не допустити більшої трагедії. Вірю, що нам це вдасться!

 


Міністр

соціальної політики України                           Наталія Королевська

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/news_article?art_id=247051847&cat_id=244276429

 

Переглядів: 625 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 19:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024