Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Лютий » 21 » МКЧХ закликав не перешкоджати лікарям, які рятують постраждалих на Майдані
03:08
МКЧХ закликав не перешкоджати лікарям, які рятують постраждалих на Майдані

    ЗУПИНІТЬСЯ !


   Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) вкрай стурбований ескалацією насильства 
   в Україні і закликає не заважати лікарям, що надають допомогу постраждалим. Про це повідомляє
   прес-служба МКЧХ .

 



"Безліч людей потребують термінової медичної допомоги на вулицях Києва і по всій Україні. Сьогодні, 20 лютого, був поранений доброволець Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ), що надавав медичну допомогу пораненим" , - сказав Паскаль Кютт, глава Регіональної делегації МКЧХ, діяльність якої поширюється на Російську Федерацію, Білорусь, Молдову та Україну .


"Ми отримуємо й інші повідомлення про те, що співробітники і добровольці Українського Червоного Хреста піддаються переслідуванням, що їм не дають працювати. Це неприйнятно. Ми закликаємо всіх , хто бере участь у зіткненнях , проявити витримку і забезпечити безпеку медичних та гуманітарних працівників, приміщень, де вони працюють, і транспортних засобів, які вони використовують", - підкреслив він.

 

За даними МКЧХ , з самого початку подій в 2013 році загони швидкого реагування Українського Червоного Хреста надають першу допомогу пораненим з обох сторін. За останні дві доби вони допомогли понад 360 пораненим.

 

Повідомляється, що МКЧХ в тісній співпраці з Міжнародною федерацією товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця надає Українському Червоному Хресту фінансову і технічну підтримку, щоб він міг розширити свою діяльність по задоволенню потреб у допомозі постраждалим по всій країні.

 

Співробітники МКЧХ присутні на місці подій і ведуть діалог з представниками уряду та опозиції. Паскаль Кютт заявив, що, незважаючи на складну обстановку, Український Червоний Хрест робить все можливе, щоб надавати людям гуманітарну допомогу в дусі нейтральності, неупередженості та незалежності.

 

"Понад  50 добровольців Червоного Хреста, сформованих у бригаду екстреного реагування, працюють у Києві в даний час

цілодобово", - сказав він.

 

За його словами, щоб Український Червоний Хрест міг продовжувати роботу , всі учасники зіткнень повинні проявляти повагу до гуманітарних та медичних працівників, що надають допомогу у зоні конфлікту.

 

Сьогодні заслужений лікар України Ольга Богомолець заявила, що Український Червоний Хрест відмовився приймати гуманітарну допомогу для потреб Майдану в столиці. Пізніше Богомолець повідомила, що Український Червоний Хрест, за інформацією міжнародного керівництва Червоного Хреста, зараз проводить консультації з Канадським Червоним Хрестом для уточнення обставин інциденту і налагодження та продовження співпраці.

 

За інформацією Богомолець, як тільки переговори будуть завершені , Український Червоний Хрест зробить офіційну заяву. Про це повідомляє УНІАН.

 

Фото – з вільних джерел в Інтернеті

Джерело:

http://elvisti.com/node/136891

 

Переглядів: 679 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 21:13
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024