Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Лютий » 23 » Микола Поліщук – Януковичу: «Ви ще маєте шанс стати на бік народу, потім буде пізно»
18:56
Микола Поліщук – Януковичу: «Ви ще маєте шанс стати на бік народу, потім буде пізно»

ЗВЕРНЕННЯ, ЯКЕ НЕ ПОЧУВ ПРЕЗИДЕНТ

 

 Нині у ЗМІ розгорнулася безпрецедентна інформаційна компанія проти 

 діяльності Товариства Червоного Хреста України. Головне звинувачення –

 мала допомога на барикадах, відмова від літака з гуманітарною допомогою

 для Майдану з Канади та ін. Все це, на щастя, не має під собою жодного 

 обґрунтування.

 


На знімку: Микола Поліщук, віце-президент ТЧХ України

З цього приводу уже є спростування від керівництва ТЧХ України, МКЧХ, Червоного Хреста Канади. У себе на сайті всі вони 

послідовно публікувалися. Ми ж хочемо нагадати нині про Звернення Першого віце-президента ТЧХ України, екс-міністра охорони 

здоров'я України, доктора медичних наук, професора Миколи Поліщука до Президента Віктора Януковича, яке широко публікувалося, 

з 26 до 31 січня 2014 р., в усіх провідних вітчизняних і зарубіжних ЗМІ, а також у cоцмережі Facebook на сторінці Медичної Служби 

Штабу Національного Спротиву.  


Нижче наводимо його текст у повному обсязі:

 

«Пане Президенте! Звертаюся до Вас як громадянин України, як лікар, як людина, яка небайдуже ставиться до подій, що відбуваються в Україні.

 

Я не голосував за Вас на виборах 2010 року, але поважаю Вас як главу держави, якому частина виборців довірила вирішувати долю України протягом наступних п’яти років.

 

У мене неоднозначне ставлення до Ваших рішень протягом чотирьох років Вашого керування державою, але я жодного разу не вдавався до неконструктивної критики щодо Президента. Адже Ви проголошували реформи, які частково втілювалися в життя, хоча це відбувалось не завжди правильно, а інколи зовсім неефективно. Проте я завжди був і є прихильником реформ, тому що впевнений: краще рухатися вперед, ніж стояти на місці.

 

Пане Президенте, сьогодні в Україні йде справжня війна між Вами та Вашим урядом і українським народом, який вийшов на Майдан, щоб заявити про свою незгоду з Вашим політичним курсом. Я не хочу вдаватись до оцінок щодо обох сторін цього масштабного протистояння. Але підкреслюю: саме Ви, пане Президенте, є главою держави, тому саме на Вас лягає відповідальність за розв’язання цього громадянського конфлікту. І в першу чергу від Вас та Вашої позиції залежить, чи зможуть влада і український народ досягти компромісу, зменшити і ліквідувати протистояння, яке призвело до людських жертв з обох боків.

 

Але, замість пошуку компромісу, влада своїми діями тільки провокує розростання цього конфлікту, тому що:

демонстративно ігнорує вимоги народу, який протестує на Майдані, і навіть не намагається розпочати діалог з протестуючими;

застосовує провокації проти мітингуючих, використовуючи для цього найманців і «тітушок»;

крізь пальці дивиться на факти, коли під удари дубинок «Беркуту» потрапляють журналісти і медики, які працюють в зоні конфліктів;

вперто не бажає визнавати своєї відповідальності за загибель мирних протестуючих, таких як студент-вірменин з Дніпропетровська та інші.

 

Влада, а це Ви, пане Президенте, порушуєте міжнародну Конвенцію про поліпшення долі поранених і хворих у діючих арміях (Конвенцію ратифіковано УРСР 03.07.1954 р.) Ця Конвенція поширюється не тільки на військових, а й на членів інших ополчень та добровільних загонів, зокрема членів організованих рухів опору, які належать до одної зі сторін конфлікту.

 

Положення Конвенції не перечать гуманітарній діяльності, яку може здійснювати Міжнародний Комітет Червоного Хреста чи будь-яка гуманітарна організація для захисту поранених і хворих. У разі збройного конфлікту на території держави за будь-яких обставин гуманно ставитися до осіб, які не беруть активної участі у воєнних діях, зокрема до тих осіб, що склали зброю, а також тих, що припинили участь у воєнних діях у зв’язку з хворобою, пораненням, триманням під арештом, тощо.

 

Згідно з Конвенцією, заборонено насилля над особистістю, зокрема всі види вбивств, завдання каліцтва, жорстоке поводження й тортури, наругу над людською гідністю, образливе та принизливе ставлення.

 

Суворо забороняються будь-які замахи на життя чи будь-яке насилля над особистістю поранених та хворих.

 

Положення Конвенції забороняють насильство щодо осіб, які супроводжують гуманітарні дії, забороняють викрадання людей, тощо.

 

Пане Президенте, влада порушила міжнародні угоди і вона заслуговує міжнародних санкцій. Сьогодні влада сприяє поширенню екстремізму та тероризму в майбутньому.

 

Сьогодні Ви, пане Президенте, ще можете зупинити конфлікт.

 

Доки Ви Президент, Ви можете визначити винних у протиправних діях міністрів, військових, своїх радників, – тих, хто віддає антигуманні накази та виконує їх і прийняти відповідні рішення для погашення конфлікту.

 

Коли ж Ви не будете Президентом, (а це станеться обов’язково, рано чи пізно), за все будете відповідати Ви.

 

Ви віруюча людина, батько своїх дітей, Ви пройшли тяжке дитинство, Вас не зламали негаразди нелегкого життя. Ви взяли відповідальність за Державу Україна, ви давали присягу українському народові. Сьогодні Ви ще маєте невеликий шанс стати на бік народу, а не його ворогів. Використайте цей шанс! Інакше Ви ввійдете в історію як кривавий президент».

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

https://www.facebook.com/Medsluzhba2013/posts/616891278382991


Переглядів: 815 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 05:40
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024