Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Лютий » 25 » На Запоріжжі з 24 лютого до 24 березня - місячник боротьби з туберкульозом.
11:58
На Запоріжжі з 24 лютого до 24 березня - місячник боротьби з туберкульозом.

ЗУПИНИТИ  НЕДУГУ


Місячник покликаний привернути увагу громадськості , державних структур і пересічних громадян 

до існуючої проблеми напруженої епідеміологічної ситуації з туберкульозом , із загрозою для життя 

і здоров'я кожної людини. Про це розповіла РепортерUA заступник голови Запорізького обласного 

Товариства Червоного Хреста Надія Божок ,

 

- Мета місячника - активізувати просвітницьку , роз'яснювальну , профілактичну роботу , а також залучення додаткових ресурсів на поліпшення матеріального стану лікувальних установ і самих хворих людей. Якщо в попередні роки Червоний Хрест робив акцент виключно на просвітницькій діяльності в учнівському та студентському середовищі , то сьогодні до цієї роботи додалася практична допомога вже хворим людям , - каже Надія Божок .

 

Зараз у ході місячника у всіх районах області також активізується санітарно - просвітницька діяльність штатних працівників і волонтерів Червоного Хреста. Вони організовують яскраві масові акції , покликані привернути увагу молоді до проблеми туберкульозу в сучасному світі. В акціях беруть участь кращі творчі колективи студентів запорізьких вузів , шкільні агітбригади . Розповсюджуються листівки , буклети, пам'ятки з профілактики туберкульозу , проводяться конкурси , вікторини , розігруються призи.

 

У школах організовуються ярмарки милосердя , коли школярі в якості лотів виставляють власноруч виготовлені листівки, інші речі, а зібрані кошти адресно надходять у фтизіатричні заклади або ж безпосередньо інфікованим людям .

 

Все це сприяє кращому усвідомленню проблеми молодими людьми і налаштовує їх на дбайливе ставлення до свого здоров'я та здоров'я оточуючих.

 

Програма профілактики туберкульозу стартувала в лютому і триватиме до 24 березня. Продовженням цієї програми стала програма соціальної адаптації бездомних , маргінальних та малозабезпечених категорій населення , яка передбачає забезпечення продуктовими та гігієнічними наборами вперше виявлених хворих на туберкульоз на амбулаторній стадії лікування .

 

Таким чином , медики прагнуть стимулювати у хворих прихильність до лікування і доведення його до логічного завершення. Запорожців запрошують зробити флюорографію. Сьогодні закуповуються і передаються по мережі фтизіатричних установ хворим людям в різних районах області 250 продуктових і санітарно - гігієнічних наборів кожного місяця. За спостереженнями фтизіатрів , за період дії цих програм серед вперше виявлених хворих втричі знизився відсоток людей , що перервали лікування.

 

 

- Серед людей , які страждають від туберкульозу - переважна кількість малозабезпечених громадян. Вони вимагають ще більшої продовольчої та вітамінної підтримки. Профілактична робота , мета якої - озброїти пересічних громадян знаннями , які вбережуть їх від інфікування , також вимагає матеріальних витрат. Лікувальні фтизіатричні заклади потребують значних коштів на реконструкцію та створення гідних умов перебування в них хворих під час тривалого лікування. Тому працівники та волонтери Товариства в період місячника будуть ще більш активно звертатися за допомогою організацій та установ , пересічних громадян , заможних людей. Закликаємо вас не бути байдужими і не залишати без відповіді такі звернення . Часто саме копійка , зібрана від щирих і небайдужих співвітчизників , виявляється тією краплею , яка відіграє вирішальну роль у чиїйсь конкретній долі , - каже Надія Божок .

 

Долучіться до добрих справ Червоного Хреста сьогодні , щоб майбутнє ваших дітей і суспільства було здоровим і безпечним !

 

Фото – з вільних джерел в Інтернеті

Джерело:

http://reporter-ua.com/2014/02/24/v-zaporozhe-startoval-mesyachnik-borby-s-tuberkulezom

 

Переглядів: 612 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 23:58
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024