Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Лютий » 27 » Офіційні вісті: Червоний Хрест у боротьбі із надзвичайними ситуаціями – з доповіді голови ЛОО ТЧХУ В. Мойсеєнка
22:51
Офіційні вісті: Червоний Хрест у боротьбі із надзвичайними ситуаціями – з доповіді голови ЛОО ТЧХУ В. Мойсеєнка

КРОКИ  ПОСТУПУ


        ІІІ. На  перекір стихії            

 

   Львівська обласна організація Товариства Червоного Хреста на протязі 

  2013 р. працювала, згідно підписаних угод про співпрацю з Управлінням 

   з надзвичайних ситуацій, управлінням охорони здоров’я, обласною 

   контрольно-рятувальною службою.

 


Відповідальна особа за питання НС – Мойсеєнко В.А., голова ЛОО ТЧХУ.

Обласною організацією, з метою консолідації зусиль по ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, підписані спільні угоди з відповідними управліннями з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

 

Серед позитивних моментів роботи ЛОО ТЧХ можна відзначити   покращення  співпраці з органами державної влади, місцевого самоврядування, управлінням ОЗ, праці та соціального захисту населення, управлінням НС, управлінням освіти та науки, рятувальною службою.

 

Голова ОО ТЧХ є членом обласної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

 

Робота організацій Товариства по підготовці та наданню допомоги населенню постраждалому при НС проводиться шляхом:

-створення нормативно-методичної бази діяльності організацій ТЧХ в умовах НС;

-підготовки співробітників , волонтерів, добровольців для надання допомоги –

-підготовки населення до дій в умовах НС;

-покращення матеріально-технічної бази (поповнення запасів майна на випадок НС);

-навчання населення першої невідкладної допомоги.

 

 При ЛОО ТЧХ створений рятувальний загін, члени якого проводять щорічні   навчання з  волонтерами  та представниками молодіжного клубу по допомозі населенню під час виникнення НС. Навчання з оволодіння навиками першої допомоги пройшли 537 чол.

 

Наявність складів  Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста:

1.Склад  60 м 2 , знаходиться у приміщенні складів обласної бази спецмедпостачання / база МСЗО управління охорони здоров’я/, орендна плата – 1 грн. на рік.

2.Склад 160 м 2 , знаходиться на території обласного аптечного складу, орендна плата – 1 грн. на рік / склади орендуються згідно підписаних угод/. 

 

У 10 підвідомчих районних та міських  організаціях ТЧХ створені запаси майна на випадок надзвичайних ситуацій з метою оперативної допомоги постраждалим. Загальна площа складів МРО ТЧХ 120 м 2 .

 

Запаси майна на випадок надзвичайних ситуацій знаходяться на складах ЛОО ТЧХ . ЛОО ТЧХ має також  в наявності майно , яке не передбачене затвердженим переліком.

Згідно угоди між Львівською  обласною організацією ТЧХ та гуртівнею "Агроконтракт”, під час виникнення надзвичайних ситуацій, будуть закуплені продукти харчування на суму 5 000 грн.

 

Вирішено питання по доставці гуманітарних вантажів транспортом ОДА, закріпленим за нашою організацією.

 

Львівська область, відповідно до статистичних даних МНС, входить до 4 областей в яких з певною регулярністю відбуваються різного роду катаклізми, в основному природного характеру.

 

Ø    Надана допомога шифером 2130 шт. на суму 96 960,00 грн.  Самбірському району, який постраждав від буревію 23.09.13;

Ø    Надана допомога потерпілим від пожежі 10.11.13. в Самбірському районі  – 10 особам – 2 ящики постільної білизни, одягом, взуттям, 10 ящиків прального гелю «Аріель», продуктові набори  на суму 3150,00 грн. 29.11.13. було надано повторно гуманітарну допомогу ( зібраної від населення) потерпілій сім’ї – 108 кг теплого одягу, 15 кг взуття, 15 кг продуктів;

Ø    На протязі року була надана матеріальна допомога двом дітям, які знаходились на лікуванні в опіковому відділенні 8 клінічної лікарні: Гордон М.М. в розмірі 10 000,00 грн.; Струку Д.Р. в розмірі 5 000,00 грн. Допомога була надана з цільових коштів.

 

Даний розділ роботи був широко висвітлений в ЗМІ, розміщено репортаж на сайті www.lviv-redcross.at.ua

 

Сподіваємося на спонсорів, меценатів, у Львівській області стосовно допомоги нашому Товариству у поповненні майна, аптечок  першої невідкладної допомоги на випадок НС. 

 

Аналізуючи проведену роботу,  хочеться відмітити злагоджену роботу голів, практично всіх МРО ТЧХ, медичних патронажних сестер, волонтерів, студентської та учнівської молоді.

 

Враховуючи викладене, постає необхідність знову звернути увагу на вдосконалення роботи всіх ланок  Товариства по подоланню наслідків катастроф різного характеру, а саме по наданню допомоги особам, що страждають внаслідок їх виникнення.

Необхідно, також, звернути увагу на вирішення питань, що стосується  залучення волонтерів до допомоги постраждалим, створення та поповнення резервних коштів на випадок катастроф, підтримання складу недоторканих запасів речами першої необхідності.

 

Фото – І.Апостолюк

Прес-служба ЛОО ТЧХ України

 

 

 

Переглядів: 572 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 06:45
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024