Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Лютий » 28 » Офіційні вісті: про Всеукраїнський місячник Червоного Хреста та службу розшуку – працівники ЛОО ТЧХУ А. Саченко та Н. Добренька.
17:58
Офіційні вісті: про Всеукраїнський місячник Червоного Хреста та службу розшуку – працівники ЛОО ТЧХУ А. Саченко та Н. Добренька.

КРОКИ  ПОСТУПУ


                              У. Місія доброчинності 

 

      Львівська ОО ТЧХ України оголосила і прийняла відповідну постанову про те, 

      що з 1 квітня по 1 травня 2014 року в області пройде  Всеукраїнський 

      місячник Червоного Хреста під гаслом: «Місія доброчинності»  

 




З метою  поліпшення умов життя найбільш соціально незахищених верств населення та формування громадської думки про діяльність Червоного Хреста, приділенню  необхідної уваги до проблем інвалідів, людей похилого віку, хворих на туберкульоз і СНІД, безпритульних та дітей-сиріт, багатодітних та неповних малозабезпечених сімей, біженців Президія Правління ЛОО ТЧХУ,

П О С Т А Н О В Л Я Є

 

1. Оголосити   з 1 квітня по 1 травня 2014 року Всеукраїнський місячник Червоного Хреста під гаслом: «Місія доброчинності»   ( форми звітності про хід місячника додаються).

2.  Головам МРО ТЧХУ:

2.1.Сприяти активній роботі місцевих оргкомітетів з підготовки та проведенню  Всеукраїнського місячника Червоного Хреста.

2.2. Здійснити комплекс заходів по збору коштів, продуктів харчування, одягу тощо для надання адресної допомоги найбільш незахищеним самотнім громадянам похилого віку, інвалідам, багатодітним сім’ям та іншим вразливим верствам населення, які перебувають на обліку в МРО ТЧХ.

2.3. Залучити до участі  в благодійних акціях підприємства, установи, організації всіх форм власності, банківські та комерційні структури, релігійні конфесії, профспілки, благодійні фонди, широкі кола громадськості.

2.4. Підготувати звернення та висвітлювати проведення місячника в засобах масової інформації, популяризувати доброчинну діяльність благодійників та меценатів.

2.5. Інформацію про хід місячника направити до обласного комітету ТЧХ  до  10/20 квітня та підсумковий звіт до 10 травня 2014 р. за затвердженими формами.

3. Обласні організації ТЧХУ

3.1.Підготувати та заслухати  на засіданні Президії ЛОО ТЧХ  матеріали аналізу по підсумках місячника.

4.     Контроль за виконанням цієї постанови покласти на провідного спеціаліста 

 

ЛОО ТЧХ Саченко А.І. (на знімку вгорі).

 



На засіданні Президії Правління ЛОО ТЧХУ розглянули також пробему поліпшення роботи служби розшуку Червоного Хреста на Львівщині. По цьому питанню доповідала директор МСЦ ЛОО ТЧХ України Ніна Добренька.

Вона, зокрема, сказала, що  до  Львівської обласної організації ТЧХ в 2012 році звернулось близько 200 громадян області з проханням допомоги з розшуку. В 2013 р. таких запитів зафіксовано 211. На всі запитання громадян надана конкретна відповідь-консультація, допомога в оформленні та скеруванні заяв до Служби розшуку Червоного Хреста України. Така послуга надана більше, ніж для 50 осіб, більше 20 осіб одержали довідки про підтвердження стану військових захоронень за кордоном за якими родина може відвідати могили близьких.




Ніна Добренька (на знімку) наголосила також на тому, що під час подій на Майдані зникло безвісти майже 300 протестувальників. Як їх розшукати? Такої методики у них у службі ще немає, але методом «проб» і «помилок» вони шукають раціональні шляхи вирішення і цієї проблеми.

Службу розшуку, єдину службу в державі, яка безкоштовно, згідно з міжнародними правилами, здійснює практичні заходи з питань з"ясування долі членів роз'єднаних сімей, що постраждали внаслідок збройних конфліктів, стихійного лиха та інших надзвичайних ситуацій. 

В МСЦ виготовлений стенд з необхідною інформацією для заявників.

Заведений журнал обліку прийому громадян та реєстрації телефонних дзвінків громадян,які звертаються з питань розшуку.

Протягом  довгого періоду часу при підведенні підсумків роботи  обласних організацій ТЧХ України на рівні НК ТЧХ, Львівська обласна організація ТЧХ з питань розшуку займає перші місця за підсумками виконання даного напрямку роботи.

Від СР НТЧХ надійшло в обласну організацію 4 запити з розшуком людей на території області. Всі запити виконані і надана відповідь СР.

Налагоджені стосунки взаємодопомоги з цих питань з державними структурами , дипломатичними представництвами, архівними нашої області.

Обласна організація приймала активну участь в тренінгу , який проводила СР спільно з МКЧХ  на тему "Відновлення родинних зв"язків,  розірваних під час надзвичайних ситуацій" для працівників ТЧХ обласних організацій Українського ЧХ на території Львівської області.

На рівні області були   проведені    семінарські заняття з цієї теми для голів МК/РО ТЧХ.

Аналізуючи проведену роботу, можна відзначити, що робота в обласній організації з питань розшуку організована та проводиться на належному рівні.

Хочеться відзначити  голів  МК/РО ТЧХ  за  милосердя та розуміння  до людей, які втратили зв"язок  з рідними внаслідок певних обставин і розшукують одне одного і в разі звернення обласної організації до голів МК/РО - голови добросовісно виконують роботу з розшуку і своєчасно надають інформацію.

Особлива подяка голові Червоноградської МО ТЧХ п. Горошко М.І., голові Мостиської РО ТЧХ п. Рабій О.І., голові К. Бузької РО Кривчук М.І., голові Миколаївської РО ТЧХ Буфан Л.Й., до яких в цьому році ОО ТЧХ зверталась за допомогою з питань розшуку. Протягом попередніх років також ОО ТЧХ зверталась до голів МК/РК і завжди було порозуміння допомога та добросовісне виконання завдань,що ще раз підтверджує доброту та милосердя, яке проявляють працівники ЧХ, розуміючи важливість для людей знайти своїх близьких.

Не зважаючи на роботу, яка проводиться в цьому напрямку, необхідно постійно приділяти більше уваги з поінформованості населення та державних структур в питаннях роботи служби розшуку, так як і СР приймає на себе додаткові функції та нові напрямки роботи.

 

Тому важливо, щоб державні органи влади в містах та районах області знали про роботу Товариства Червоного Хреста України в цьому питанні. Для цього не тільки через ЗМІ і Сайти поширювати інформацію , а на рівні держадміністрацій, паспортних столів, громадських організацій, з якими співпрацюють міськ/районні організації необхідно доводити письмову інформацію та інформацію на нарадах, круглих столах про роботу службу розшуку ТЧХ і ЧП.

 

Установлені дні та години прийому громадян з питань розшуку. Через ЗМІ, сайт ЧХ, голів МО/РО  постійно інформується   населення області про місце знаходження МСЦ та телефони, за якими можна одержати інформацію і консультації з питань напрямків діяльності СР НТЧХ та ЧП, та консультативну допомогу для громадян області, які звертаються в ЛОО ТЧХ за допомогою з питань розшуку  щоденно з 9 до 18 години, окрім суботи та неділі.


 

 Президія Правління ЛОО ТЧХ України прийняла постанову про поліпшення роботи служби розшуку Червоного Хреста у Львівській області – одноголосно, при одному - утримався.

Розв'язавши всі проблемні питання у діяльності Червоного Хреста Львівщини, можна сподіватися, що планові накреслення на 2014 р. колективом ЛОО ТЧХУ будуть успішно втілені у життя.

 

Фото – І. Апостолюк

Прес-служба Львівської ОО ТЧХ України

 

 

 

 

 

Переглядів: 968 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 17:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024