Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Березень » 3 » Червоний Хрест і проблема біженців: Львівщина почала приймати кримські сім'ї, а РФ пропонує…переселення
19:58
Червоний Хрест і проблема біженців: Львівщина почала приймати кримські сім'ї, а РФ пропонує…переселення

ЩЕ НЕ БІЖЕНЦІ, АЛЕ УЖЕ ВИГНАНЦІ


У Червоному Хресті готуються до вирішення проблеми біженців, 

яка може виникнути у зв'язку з анексією Криму і неспокоєм на Сході

і Півдні держави. Нині вона ще мало помітна громадськості. Але процес, 

як кажуть, пішов. Так, наприклад, з Автономної Республіки Крим на 

Львівщину станом на кінець робочого дня 3 березня  виявило бажання 

приїхати 68 сімей — повідомили Львівським новинам онлайн 

у прес-службі обласної ради.


 

Стільки заявок надійшло на гарячу лінію Львівської облради (0-800-501-727), яка запрацювала від учора.

 

Як наголошують у прес-службі облради, така ж кількість сімей з Львівської області виявили готовність прийняти у себе кримчан. Нагадаємо, що Львівщина висловила готовність приймати кримчан, у зв'язку із загостренням політичної ситуації в державі, зокрема, з введенням російських військ на територію півострова.


Наша довідка:


Майже 300 біженців з України поставлені за останні дні на міграційний облік у Ростовському управлінні ФМС Росії , всі вони звернулися з проханням про отримання російського громадянства , повідомив сьогодні ІТАР -ТАСС начальник відділу міністерства внутрішньої та інформаційної політики Ростовської області Олександр Титов .

 

За його словами, "щоденний приріст числа в'їжджають в Ростовську область українців складає 5-6% до попереднього дня". Відзначається також стійка тенденція до збільшення числа осіб , що звертаються за наданням права тимчасового перебування в РФ: таку допомогу у влади Ростовської області тільки за останню добу попросили 98 осіб. Вони розміщені в пансіонатах регіону. За оцінкою влади, найближчим часом можливе прибуття на територію регіону від 2  до 5 тис. біженців з України , що не мають в Ростовській області ні родичів, ні друзів .

 

На територію області прибули також десятки представників козацтва Луганської області з проханням надати допомогу і сприяння в розміщенні українських козаків та членів їх сімей "з метою захисту від переслідувань і погроз з боку майданівських ультраправих бойовиків", сказав Титов . Козакам гарантовано розміщення їх сімей на території сільських районів Ростовської області.

 

Чи випадковість, що їх розпорошать по селах? Ні, ще цієї весни вони матимуть змогу отримати свій дах над головою. Але не тут, а за 12 тис. км звідси, у так званому «Зеленому клині».

 

Жителі України можуть виступити кадровим резервом при становленні територій випереджаючого розвитку на Далекому Сході. Про це повідомив журналістам міністр розвитку Далекого Сходу РФ Олександр Галушка.

За його словами , Далекий Схід має розвиватися випереджаючими темпами при масштабному залученні інвестицій . Але одним із стримуючих факторів є нестача трудових ресурсів . " У міністерстві в ході експертних обговорень такі варіанти розглядалися ще задовго до подій , які зараз відбуваються на Україні " , - сказав Галушка.

 

Міністр пояснив , на яких фактах грунтується позиція відомства. Він зазначив , що "поки ВВП на душу населення на Україні не досяг навіть радянського рівня і треба відштовхуватися не від локальних гострих подій, а треба виходити з довгострокових стійких тенденцій щодо України " .

" Очевидний плюс залучення жителів України (у порівнянні з громадянами інших країн. - ИТАР -ТАСС ) полягає в тому , що на Далекому Сході з'являться люди без мовного, ментального і культурного бар'єрів" , - пояснив міністр.

 

За даними ФМС Росії , "за останні два тижні лютого за наданням притулку звернулося близько 143 тис. осіб" . В даний час найбільша міграційна активність спостерігається в прикордонних з Україною регіонах - Бєлгородської , Ростовської , Брянської областях і Краснодарському краї. Так , в лютому 2014 міграційні потоки з України до Ростовської області зросли на 53 % , в ​​Курську - на 71%.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:
http://expres.ua/news/2014/03/03/102849-lvivshchyna-pochala-pryymaty-krymski-simyi

 


Переглядів: 737 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 11:32
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024