Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Березень » 10 » Вісті з Бердянська Запорізької області: У приморському місті пройшов Тиждень милосердя з 1 до 7 березня за участю ТЧХ України
14:38
Вісті з Бердянська Запорізької області: У приморському місті пройшов Тиждень милосердя з 1 до 7 березня за участю ТЧХ України

СВЯТО  ДОБРОТВОРЦІВ «БАЖАЄМО МИРУ!»


З приходом весни стартувала загальноміська благодійна

акція "Тиждень Милосердя" під гаслом "Бажаємо миру!". 

Основна ідея свята: показати, що добрими вчинками можна 

досягти набагато більшого, ніж агресією і війною.

 





Благодійні акції в місті пройшли з 1 по 7 березня. Організаторами стали відділ сім'ї, молоді та спорту, Молодіжна рада та БФ «Добре серце ». А також свою допомогу надали громадські організації «Айсік - Бердянськ», Комітет молоді Бердянська, ВБФ «Серце до серця» та навчальні заклади міста.

Записатися в помічники міг кожен охочий , вся необхідна інформація в соціальних мережах оновлювалася регулярно.

 

1 березня - «Весна прийде!»




Піснями і танцями відкрилася акція у парку ім. П. П. Шмідта. У місті стільки талановитих людей , що концертна програма

тривала майже півтори години ! Щоб глядачі не замерзли, їх пригощали гарячим чаєм і млинцями. 




Потім в парку розмістили годівниці для птахів.


 


Символом заходу став тюльпан орігамі з білого паперу, який волонтери дарували усім перехожим. 




А на міні - ярмарку за символічну суму можна було придбати вироби, які юні майстри створили спеціально для свята. Виручені гроші підуть до фонду допомоги важко хворим діткам.

 

2 березня - «Прощена неділя»




Перед початком Великого посту близькі просять один у одного прощення за всі заподіяні образи і неприємності. В останній день Масляної вулицями міста ходили волонтери та пропонували всім бажаючим написати слова вибачення на різнокольорових стрічках , якими потім прикрашали дерева . Так люди не тільки звільнили себе від негативних думок , а й внесли яскраві фарби в сірі трудові будні.

 

3 березня - «Одна сім'я»


 

Молоді активісти Бердянська вирішили створити соціальний ролик на актуальну нині тему «Одна родина». Спеціально для цього самодіяльний композитор Андрій Тилик (Dron) написав пісню. Знімальний процес йшов на Приморській площі, і будь-хто міг стати героєм ролика. Відеоролик знятий Молодіжною радою Бердянська за підтримки студентської телестудії БУМіБ - ВІДЕО . Його ідея - закликати українців жити мирно і дружно , адже всі ми , незалежно від місця проживання і смакових переваг , одна велика сім'я. Нам не потрібно воювати між собою, нам потрібно просто навчитися жити в мирі та злагоді.

 

4 березня - «Повітряні кульки»

 

У цей холодний день посмішок і радісних осіб стало більше. Учасники та організатори акції дарували перехожим повітряні кульки як символ приходу весни . Кожному було приємно отримати такий незвичайний подарунок , особливо дітям.

 

5 березня - «Яка ти людина ?»

 

У розпал тижневої акції волонтери на вулицях міста роздавали паперові передбачення , які всім щасливчикам піднімали настрій. Але головною подією став день народження вихованця реабілітаційного центру «Турбота» Богдана Самарського . Він народився зі страшним діагнозом - вроджена аномалія розвитку головного мозку, внутрішня гідроцефалія , нижній парапарез з порушенням функції тазових органів , двосторонній вивих стегон , двостороння клишоногість . Все своє життя хлопчик провів у стінах лікарні . Для 5 - річного іменинника та його друзів волонтери з благодійної організації «Бердянськ - Добре серце» влаштували справжнє свято: розмалювали обличчя дітей , грали в ігри , спілкувалися. У Богдана єдина надія на дорогу операцію в Харківському інституті патології хребта та суглобів імені професора Ситенка . Сім'я Самарских буде вдячна за будь-яку допомогу . Відкрито рахунок в ПАТ КБ «ПриватБанк » , № рахунку 5168 7572 3939 8573 . Телефон мами Олени Григорівни - (066 ) 193 - 35 - 99.

6 березня - «Я донор - я дарую життя!»

У передостанній день акції на станції переливання крові донорами стали понад 30 осіб. Як повідомив головний лікар станції Михайло Карий , зараз в Бердянську мало добровольців , тому благодійна акція дуже до речі. Допомога в організації надали співробітники Товариства Червоного Хреста України . Рано вранці , до початку занять в центр прийшли студенти місцевих навчальних закладів. Перед самою процедурою донори зареєструвалися , заповнили анкету і здали кров з пальця на аналіз рівня гемоглобіну. Є ряд основних вимог для тих , хто вирішив здати кров : за кілька днів до процедури не вживати спиртних напоїв , а також не курити, не їсти смаженого , гострого і солоного . Сама процедура здачі крові не займе багато часу , зате , можливо , комусь подарує життя!

7 березня - завершення акції

Завершили тижневу акцію 7 березня. У Центрі міста волонтери подарували дамам тюльпани орігамі з білого паперу.Цілий тиждень небайдужі люди дарували частинку миру і добра оточуючим. Адже саме ця якість - основа для щасливого життя кожного.

Автор: Леся Сухомлин

 

Фото - www.brd24.com

Джерело:

http://www.brd24.com/news/a-6524.html

 

Переглядів: 728 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 19:24
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024