Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Березень » 11 » Скаути округи Львів – ОУС вчитимуться надавати першу невідкладну медичну допомогу
16:40
Скаути округи Львів – ОУС вчитимуться надавати першу невідкладну медичну допомогу

ЮНІ  САНІТАРИ


Наступного тижня скаути Округи Львів Організації 


Українських Скаутів, за сприяння Львівського Навчально-


тренувального Центру підготовки з надання невідкладної 


медичної допомоги та МНС, будуть брати участь у вивченні 


правил надання першої невідкладної домедичної допомоги.

 






Навчанням буде охоплено скаутів усіх вікових груп Організації Українських Скаутів. Сам курс буде тривати 12 годин. Проведення такого вишколу є потребою дня. До традиційних чинників, як от інтенсивний розвиток промисловості, будівництва, почастішання випадків дорожньо-транспортних пригод, стихійних лих, техногенних аварій, додався зовнішній – загроза військової агресії з боку РФ.


 


За даними ВООЗ, в Україні щорічно від побутових та виробничих травм гине близько 2 млн людей. Серед осіб молодого віку смертність від цих причин перевищує смертність від серцево-судинних захворювань у 10 разів, а від онкологічних захворювань ― 

у 20 разів.

 

На жаль, значна частина постраждалих у разі аварій та пригод гине від несвоєчасного надання медичної допомоги. До 60% відсотків людських втрат у таких ситуаціях припадає на відсутність у зоні лиха людей, які могли б своєчасно надати першу невідкладну допомогу, на несвоєчасний приїзд бригади швидкої медичної допомоги, недоліки транспортування до лікарень тощо.


 


Більшість людей, які опинилися в зоні лиха, не вміють надати першу долікарську невідкладну медичну допомогу, виявляються не підготовленими до цього та розгубленими. Серед важко уражених при відсутності допомоги протягом 1 години після травми кількість смертельних випадків збільшується на 30%, до 3-х годин ― 60%, до 6 годин ― 90%. У цих умовах вирішальне значення набуває саме перша медична допомога на місці події в порядку само -  та взаємодопомоги.


Участь в такому вишколі буде безкоштовною, але і обов'язковою. Наприкінці осені 2013 року, 30-31 жовтня, пройшов перший курс вишколу з основ першої медичної допомоги "103” Округи Львів Організації Українських Скаутів (ОУС). Провели цей тренінг патронажні медичні сестри Личаківської РО ТЧХ м. Львова.

 

Фото – Ірини Апостолюк

Прес-служба ОУС

 

Переглядів: 686 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 21:39
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024