Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Березень » 13 » Сьогодні, 13 березня, НК ТЧХ України провів селекторну нараду з керівництвом усіх обласних організацій Товариства Червоного Хреста.
19:43
Сьогодні, 13 березня, НК ТЧХ України провів селекторну нараду з керівництвом усіх обласних організацій Товариства Червоного Хреста.

ОГЛЯД  РЯДІВ  ЧЕРВОНОГО  ХРЕСТА  УКРАЇНИ


Сьогодні, 13 березня,  НК ТЧХУ провів селекторну нараду 

з керівництвом усіх обласних організацій Товариства 

Червоного Хреста України, а також мм. Києва 

та Севастополя, що мають республіканське 

підпорядкування.

 



                                                                                                      На знімку:  учасники селекторної наради Від Львівської ОО ТЧХ України


Проходила  нарада у приміщеннях рятувальників, а також при допомозі техніки і обладнання, які виділило МНС України

Червоному Хресту на кілька годин. 




Відкрив селекторну нараду при допомозі програми Skype президент ТЧХ України Іван Усіченко.


 


У нараді взяли також участь Алла Хабарова, Генеральний секретар НК ТЧХ України, а також


 


Заступник Генерального секретаря НК ТЧХУ, завідувач міжнародним відділом Валерій  Серговський.




Першим було розглянуто питання про хід навчання населення першій долікарській допомозі, про що було оголошено у Зверненні президента ТЧХ України Івана Усіченка від 2 березня п.р.


 

У ньому, зокрема, йдеться про наступне: 

«В зв’язку із нагальною необхідністю Товариство Червоного Хреста України проводить набір волонтерів для навчання навичкам надання першої допомоги та догляду за хворими і пораненими. Громадяни України, студенти вищих учбових закладів, особливо медичних університетів, академій і коледжів звертайтесь в районні, міські та обласні організації Товариства Червоного Хреста України, де фахівці служби сестер милосердя підготують Вас до роботи в лікарнях і госпіталях. При собі потрібно мати тільки паспорт». 

(Оригінал Звернення розміщено -  http://www.redcross.org.ua/modules/news/index.php?id=1072).


 


Кожна обласна організація  повідомляла верховне керівництво Товариства про те, що робиться і планується робити на місцях, 

щоб отримати  якісний скачок у підготовці широких верств населення до надання першої долікарської допомоги. На Луганщині, 

наприклад, 6 березня, за фінансової підтримки НК ТЧХ України, в обласному центрі пройшов семінар для 16 членів загону першої 

долікарської допомоги Луганської ОО ТЧХ України, на якому були присутні представники загону першої допомоги Національного 

Комітету Товариства Д. Поплавський та Д. Логінов, котрі рятували поранених з обох боків барикад на Майдані у Києві.


 

За словами Валентина Мойсеєнка, голови Львівської ОО ТЧХ України, на Львівщині підготовлено для рятувальних загонів 40 осіб. Набір у навчальні групи триває. Можна сподіватися, що у скорому часі ця цифра на порядок стане більшою, тому що мешканці Львова і області самостійно зголошуються на навчання і ретельно слідкують, щоб нічого не пропустити ні на лекції, ні на тренінгах.

 



У селекторній нараді взяли участь також представники Криму. Зокрема, голова Товариства Червоного Хреста АР Крим Володимир Баучкін, а також




голова Севастопольської МО ТЧХ України Олександр Коваленко. Вони заявили, що їх організації включилися у загальний процес підготовки населення до вивчення навиків надання першої долікарської допомоги, бо кожен мешканець Кримського півострова розуміє про наслідки можливих не прогнозованих дій з боку силовиків з обох сторін протистояння.


 


Про свої успіхи і накреслення розповіли також керівники таких обласних організацій, як: Полтавської, Хмельницької, Рівненської, Харківської, Кіровоградської, Закарпатської та ін.




На нараді зайшла мова також про поновлення недоторканих запасів, а також про співпрацю з працівниками МНС та можливу роботу у надзвичайних ситуаціях. Для цього треба сформувати мобільні бригади медиків, щоб у разі потреби їх можна було перекидати з одного місця в інше, туди, де у них є потреба.


 


Учасників наради повідомили, що ТЧХ України, суттєву допомогу надають міжнародні благодійні організації Червоного Хреста, зокрема: МКЧХ та МФ ТЧХ і ЧП.


 


Крім того, трансконтинентальна комерційна компанія «Кока-Кола», яка має підписану з ТЧХ України стратегічну угоду про взаємодопомогу і партнерство, пообіцяла виділити значні спонсорські кошти на нагальні потреби, що виникли зараз перед Товариством через гостру соціально-політичну кризу в Україні.  


 

У даній ситуації, коли з Криму може раптово початися ось-ось масовий потік біженців, треба ретельно вести облік цих людей, щоб своєчасно надати їм необхідну допомогу. Для цього потрібно налагодити співпрацю з Міграційною службою України.


 


На завершення наради було оголошено про те, що з 24 до 26 березня буде проведено семінар, присвяченій роботі Червоного Хреста 

у надзвичайних ситуаціях. Огляд рядів Червоного Хреста в Україні - триває.

 

Фото – Ірина Апостолюк

Прес – служба Львівської ОО ТЧХ України  

 

 

 

 

 

Переглядів: 688 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 06:36
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024