Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Березень » 17 » До чого призводять порушення статуту ТЧХУ: Як у поліклініці в Приірпінні продають марки Червоного Хреста
14:00
До чого призводять порушення статуту ТЧХУ: Як у поліклініці в Приірпінні продають марки Червоного Хреста

МИЛОСЕРДЯ  - АКТ  ДОБРОВІЛЬНИЙ 



 

На сайті громади Приірпіння, котрий в Інтернеті має постійну адресу - /www.kotsubynske.com.ua/, опубліковано днями критичну статтю про розповсюдження марок Червоного Хреста.

 

У свій час такі сигнали находили і в газету «Експрес» із Житомирщини. Тож явища анти маркетингу, які випливають з порушень статуту ТЧХ України, де чорним по білому зазначено, що Товариство об'єднує членів на добровільній основі, стають не такими вже і рідкісними. Щоб кожен міг оцінити обурення, яке викликав один з фактів анти маркетингу в Приірпінні, публікуємо критичну замітку повністю. Прочитавши її, мабуть кожен зрозуміє: статут Товариства порушувати - не можна!

 

«До редакції зателефонував коцюбинчанин Володимир і повідомив, що під час візиту до поліклініки лікарка вимагала, щоб він обов’язково придбав марки, кошти від яких нібито спрямовуються на Майдан.

 

“Лікарка сказала, що сьогодні адміністрація повідомила їм: усі відвідувачі поліклініки мають купувати марки для того, щоб зібрати гроші на Майдан. Я заплатив за марку 10 гривень. Але зазначив, що я знаю ситуацію на Майдані, оскільки брав участь у зборі ліків і інших волонтерській діяльності. Там зараз таким чином збір грошей не оголошували. Я пообіцяв, що обов’язково з’ясую, куди йдуть кошти”, - розповідає коцюбинчанин Володимир.

 

“Тоді у лікарки почалась істерика, що її звільнять з роботи, вона стала перед дверима, закрила вихід, попросила  повернути марку. Запевнила, що нічого не треба з’ясовувати. Коли я повернув марку, медсестра, що була поруч, подивилась на марку й сказала, що на ній написано, що це для Товариства Червоного Хреста”,  - додає Володимир.

 

Варто зазначити, що представниця Червоного Хреста була на останній сесії Коцюбинської селищної ради й всі охочі депутати мали можливість придбати такі марки.

 

Але аби з’ясувати, як інструктували працівників поліклініки, й чи мала адміністрація на меті дискредитувати Майдан, формуючи думку громади про обов’язкові побори на користь Майдану, редакція звернулась за коментарем до головного лікаря Людмили Бідули, яка є депутатом Ірпінської ради:

 

“Ми щороку отримуємо такі марки. Це абсолютно добровільна справа кожного -  підтримати Червоний Хрест своїм членським внеском. Ніхто не казав, що це примусово. Я пояснювала ще у п’ятницю, що ті марки, які у нас залишаться, ми просто передамо організації назад. Ніхто про Майдан не говорив ані слова”, - зазначає Бідула.

 

Редакція перевірила інформацію на правах анонімності в працівників лікарні. Жоден не підтвердив, що марки просили продавати, прикриваючись збором коштів на майдан.

 

 

 

Червоний Хрест дійсно продажем марок залучає кошти на свою діяльність. Такі марки вже використовували близько 100 років тому і коштували вони 15 копійок.

 

Зараз Червоний Хрест поширює марки номіналом 2, 5 та 10 гривень. Поширюють їх зокрема й медичні установи.

 

Редакція Сайту громади Приірпіння попереджає тих працівників, які говорять пацієнтам неправдиву інформацію про цільове призначення коштів: у разі ще хоча б одного повідомлення від громади, що гроші таким чином примусово збирають начебто для потреб Майдану, — ми оприлюднимо прізвища таких працівників медустанови».

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://www.kotsubynske.com.ua/2014/03/03/у-поліклініці-продають-марки-червоно/

 




 

Переглядів: 948 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 00:58
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024