Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Березень » 19 » Червоний Хрест і виклики часу: Кияни вчаться, як виживати в умовах війни і надавати першу домедичну допомогу
13:30
Червоний Хрест і виклики часу: Кияни вчаться, як виживати в умовах війни і надавати першу домедичну допомогу

 

ЛЮДИНА І ЗБРОЯ

 

Війна з РФ, яка вимальовується на горизонті,

може бути ядерною або не ядерною. Та після

вторгнення наступить період окупації. Треба

навчитись виживати, а якщо доведеться,

то і вести партизанську війну. Ось що пише

про це ІА «Киев сегодня.ua»:

 

 

 

 

«На  курси молодого бійця записуються щодня до 40 осіб.

 

У Києві багато хто вирішив навчитися виживати в умовах війни. У соцмережах кияни , які ще не мобілізовані в армію , об'єднуються , щоб здобути навички поводження зі зброєю , дізнатися ази військової тактики і навчитися надавати першу медичну допомогу.

 

СТРІЛЯЮТЬ І ПАКУЮТЬ.

 «Ми проводимо тренування для людей , які ще не мобілізовані в регулярні війська, але хочуть чогось навчитися , - говорить адміністратор однієї з таких груп Мирослав Гришин , - багато моїх знайомих жодного разу не тримали автомат в руках. А якщо, не дай Бог, почнеться війна , це може коштувати життя !».

 

Потрапити на такі навчальні збори можуть всі бажаючі, їх проводять під Броварами, а участь - безкоштовна.

 

«Декому ми відмовляємо ще на етапі телефонного запису. Адже навіть по розмові можна зрозуміти, чи людина є адекватною», - говорить психолог курсу молодого бійця Сергій Приходько .

 

Проводять тренування колишні солдати .

 

«Якщо новобранець справляється, його продовжують навчати інструктори , що брали участь у бойових діях. На останніх зборах в неділю було більше 40 учасників» , - розповідають організатори.

На зборах добровольців навчають не тільки стріляти і на швидкість розбирати і збирати автомат Калашникова, а й розповідають, як зібрати          «тривожний речовий мішок» на випадок надзвичайної ситуації.

 

 Після теорії переходять до тренувань. «Відпрацьовуємо тактичні маневри і вчимося стріляти. Поки що стріляємо тільки зі спортивної зброї, але скоро підемо і в тир», - каже киянин Костянтин Федоров.

 

«Я після добового тренування під Броварами повернувся додому весь у багнюці , дуже боліли м'язи. Але я готовий приходити вчитися знову , щоб бути готовим до всього » , - зізнався нам студент Олександр.

 

ІГРИ, ЯК ДОПОМОГА

 

Збільшилася популярність і страйк-болу - гри , в якій учасники моделюють бойові дії і стріляють один в одного пластиковими кульками.

 

«Зараз все більше людей хочуть навчитися тактиці ведення бойових дій , тому багато хто починає грати в страйк-бол. На ігри записується більше 30 осіб щоденно, хоча раніше групу з 15 осіб набирали чи не цілий місяць», - розповів представник компанії охоронців Олександр Олексійович.

 

«Кількість людей , що приходять до нас на ігри , зросла в декілька разів. Люди приходять , щоб навчитися воювати » , - розповів журналістам газети «Сегодня» організатор страйк-больних ігор Іван .

 

Для того, щоб взяти участь в іграх , потрібно заплатити символічну суму (до 50 гривень) за кулі - кульки. Якщо у вас немає страйкбольного автомата, його можна взяти в оренду за 100 гривень на день.

 

У МЕРЕЖІ ШУКАЮТЬ «КАЛАШІ» І ПОГОДУ

 

У пошуковій системі «Яндекс » кияни все частіше шукають відповіді на питання «що , якщо завтра війна? » І збирають інформацію про бомбосховищах Києва .

 

Різко злетіла також спільна зацікавленість військовою тематикою , розповіли нам в прес - службі пошуковика. Найпопулярніші такі запити: « мобілізація військ в Україні » і « військовозобов'язаний ».

 

Шукають кияни інформацію і про зброю: лідирують за популярністю система залпового вогню « Ураган » , « БТР- 4 » і російський кулемет « Печеніг ».

 

Серед 20 найпопулярніших запитів з Києва в системі « Яндекс» : «ціна автомата Калашникова» , а от питання « чи буде завтра війна? » посіло 10 - е місце, тому що відповідь на нього вже очевидна.

 

 «Це теми , які кияни почали шукати частіше звичайного . Але на лідируючих позиціях все так же залишаються запити «порно» , « соцмережі » , «новини » і « погода» , -  розповіла менеджер зі зв'язків з громадськістю компанії Аліса Недашківська.

 

ЗІБРАТИ  АПТЕЧКУ ЗА 200 ГРИВЕНЬ

 

У Києві користуються популярністю і курси першої медичної допомоги: пропозицій про проведення курсів багато у соцмережах.

 

Безкоштовно пройти подібні курси можна у відділеннях Червоного Хреста у всіх районах Києва - потрібно просто записатися на найближчий шестигодинний семінар . Навіть чемпіон світу з кікбоксингу Катерина Тарновська готова поділитися меднавикамі абсолютно безкоштовно : «Хочеться бути корисною і поділиться досвідом» , - пояснила вона.

 

Медики запевняють, що долікарську допомогу можна надати навіть підручними засобами - головне вміння .

 

Але не останню роль відіграє і правильно зібрана аптечка. У неї повинні обов'язково входити перев'язувальні матеріали та дезінфекційні засоби ( вата , бинти , лейкопластир , йод , перев'язочний пакет , перекис водню) , джгути , активоване вугілля , жарознижуючий засіб , антибіотики ( в порошках ), розчин аміаку , медичний клей , протизапальні засоби , засіб від кишкових інфекцій та рятувальне покривало.

 

Якщо брати вітчизняні аналоги препаратів , а не імпортні , це обійдеться в 200 гривень. «В армії також використовуються спеціальні військові аптечки АІ- 1 і АІ - 2 . У кожній такій мається проти бактерійні , радіозахисні і від нудоти медикаменти» , - говорить медик Ірина Приходько.

 

Фото – kiev.segodnya.ua

Джерело:

http://kiev.segodnya.ua/kpeople/kievlyane-uchatsya-kak-vyzhivat-v-usloviyah-voyny-503705.html

 

Переглядів: 775 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 16:18
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024