Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Березень » 19 » Німецький Червоний Хрест привіз гуманітарний вантаж у Донецьк
21:40
Німецький Червоний Хрест привіз гуманітарний вантаж у Донецьк

ДОРОГА ЛОЖКА ДО ОБІДУ

   

   На прохання України Німеччина

   надає гуманітарну медичну

   допомогу в рамках співпраці  

   з Міжнародним Комітетом

   Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

 

Медикаменти і медичне обладнання: найнагальніша допомога

 

12 тонн медичної гуманітарної допомоги прибули літаком в Донецьк з Німеччини. Це 40 рюкзаків з різними медикаментами, ковдри та три транспортних засоби: автомобіль екстреної медичної допомоги, автомобіль швидкої допомоги та автомобіль для транспортування медичних вантажів. Також Донецьк відвідали і два представники Червоного Хреста Німеччини, які мали на місці визначитися щодо подальшої допомоги.

 

Гуманітарна допомога доставлена в Донецьк в рамках нещодавніх домовленостей між прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком та канцлером Німеччини Ангелою Меркель. "Ми отримали запит від українського Червоного Хреста, з яким ми багато років вже співпрацюємо, чи можемо ми підтримати Україну гуманітарною допомогою", - розповіла в спілкуванні з Deutsche Welle представниця Червоного Хреста Німеччини Аня Бенке.

 

Вона підкреслила, що "гуманітарна допомога надається тим, хто найбільше її потребує. Немає значення, йдеться про поранених правоохоронців, чи демонстрантів, додала Бенке.

 

Аня Бенке: надаємо допомогу всім, хто її потребує

 

 "Фінансування медицини мізерне"

 

 Під час перебування в Донецьку представники німецького Червоного Хреста змогли відвідати декілька медичних закладів. "З того, що нам запропонували подивитися, все виглядало на відповідному рівні", - каже Бенке. Її колега Крістіане Хаас підкреслила, що місії німецького Червоного Хреста важливо побачити, що в першу чергу негайно потребує український Червоний Хрест. "Ми надалі будемо допомагати і в плані навчання патронажних сестер, і в матеріальній підтримці соціально-медичних центрів українського Червоного Хреста.

 

 Якщо ж йдеться в цілому про функціонування системи охорони здоров’я, то, хоча і є зразкові медичні заклади і відбуваються реформи, в цілому все ж таки складається враження, що фінансування медичної сфери доволі мізерне. А пацієнтам в лікарнях, як і раніше, потрібно сплачувати за лікування з власної кишені. І тому, здається, що фінансування системи охорони здоров’я – це питання, яке потребує нагального вирішення", - сказала Хаас у розмові з Deutsche Welle

 

Детлеф Вольтер: невдовзі буде наступна партія допомоги

 

 Підтримка буде довгостроковою

 

 Німеччина також зацікавлена в довгостроковій підтримці української системи охорони здоров’я і соціальної сфери, - каже в коментарі Deutsche Welle Генконсул Німеччини в Донецьку Детлеф Вольтер. Як повідомив дипломат, 20 мільйонів євро нещодавно пообіцяло надати Міністерство економічного співробітництва Німеччини в рамках проектної підтримки України. Майже половина з них передбачена для "Українського фонду соціальних інвестицій".

 

Частина допомоги піде безпосередньо в медичну сферу, зазначив Вольтер. Він також повідомив, що незабаром очікується нова партія гуманітарної допомоги, яка буде доставлена в Україну вантажівками.

 

У свою чергу, в Донецькій облдержадміністрації повідомили, що гуманітарна допомога буде розподілена по всій території регіону, згідно затвердженого плану. Місцеві чиновники обіцяють, що розподіл допомоги відбудеться прозоро і її отримають саме ті, хто її потребує першочергово.

 

Фото – www.dw.de

Джерело:

http://www.dw.de/німецький-червоний-хрест-привіз-гуманітарний-вантаж-до-донецька/a-17507449?maca=ukr-rss-MetaUA-ukr-politika-3050-xml-mrss

 

Переглядів: 634 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 23:30
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024