Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Березень » 19 » Червоний Хрест Харкова організовує мобільні загони з надання першої медичної домедичної допомоги.
22:40
Червоний Хрест Харкова організовує мобільні загони з надання першої медичної домедичної допомоги.

 

ПІД  ПРАПОРИ ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА

Червоний Хрест Харкова організовує мобільні загони з надання

першої домедичної допомоги. А також запрошує харків'ян

самим оволодівати такими навичками.

 

 

 

 

 

 

Волонтери харківської обласної громадської організації Червоний Хрест проводять майстер - класи з основ першої долікарської допомоги. Заняття організовуються за заявками охочих, зараз їх число значно зросло , відзначає волонтер Червоного Хреста Владислав Васильцов . 

 

«Бажаючі збираються буквально за кілька днів, - каже Владислав Васильцов . - До останніх подій в країні ми проводили приблизно по одному відкритому заняттю на місяць , зараз - по два на тиждень: один - безкоштовний для всіх бажаючих , другий - на запрошення організацій , які хочуть навчити своїх співробітників». 

 

«Мій друг - військовий , він зараз на кордоні з Кримом , - ділиться слухачка курсів художниця Лера. - Ситуація складна , краще бути готовою до всього» .

 

 «У нинішній час знання з надання першої допомоги зовсім не зайві» , - вважає співробітник IT - компанії Ксенія .

 

Розклад занять Червоний Хрест поширює через соціальні мережі. Заняття триває близько двох - трьох годин. Теми : первинний огляд потерпілого , зупинка кровотечі , основи бинтування , допомога хворому на епілепсію , серцево - легенева реанімація. 

 

Крім того , наприкінці лютого в області створено загін швидкого реагування з надання першої допомоги Червоного Хреста , з початку березня він чергує під час громадських заходів та масових акцій.

 

«Ми готові надавати першу долікарську допомогу і доставити потерпілого до медустанови або до медиків швидкої допомоги , - пояснює представник комісії з питань волонтерства Червоного Хреста в Україні , координатор загону Наталя Василюк. - Наприклад , 16 березня під час масового мітингу на площі Свободи до нас звернулося 15 осіб: одній жінці стало погано з серцем , було кілька порізів - ми обробили рани. Було й забавне звернення - людини турбувала мозоль , видали йому пластир». 

 

Пізнати волонтерів можна по червоних жилетках з червоним хрестом на спині і спереду. На грудях - бейдж з фотографією і печаткою Червоного Хреста. Крім того , у всіх представників Червоного Хреста є посвідчення .

 

Зараз у загоні 17 осіб , вони розбиті на дві групи , але планується укомплектувати ще дві групи , щоб хлопці могли працювати позмінно. Волонтером може стати кожен , незалежно від освіти , головне - бути старшим 25 років і мати хороші фізичні дані , попереджають у Червоному Хресті . Адже волонтерам доводиться багато рухатися і переносити постраждалих.

 

«Звичайно , бажано , щоб у людей був досвід подібної роботи , фізична , моральна і психологічна підготовка . Зараз у наш загін входять рятувальник - спелеолог , альпіністи , - перераховує координатор загону. - Але головний принцип відбору - готовність дотримуватися принципів Червоного Хреста: нейтралітет , неупередженість - надання допомоги всім , хто її потребує».

 

Фото – vecherniy.kharkov.ua

Джерело:

http://vecherniy.kharkov.ua/news/89925/

 

Переглядів: 722 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 06:18
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024