Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Березень » 25 » Людям, що покинули Крим, погрожують помстою, - представник ООН
19:48
Людям, що покинули Крим, погрожують помстою, - представник ООН

БІЖЕНЦІВ  ЗАЛЯКУЮТЬ

 

  Кримчанам, які покинули півострів через політичну ситуацію,

  погрожують помстою. Люди, що виїжджають з Криму, не

  хочуть, аби їх фотографували журналісти, бо бояться, що їх

  впізнають. Вже зараз люди отримують в соцмережах

  повідомлення про те, що вони зрадники і що на них чекає помста.

 

 

 

 

Про це повідомив 25 березня у Львові регіональний представник управління верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) в Україні, Молдові, Білорусі Олдріх Андрисек (на знімку), який спілкувався з кримчанами, котрих поселили на території області.

 

Він заявив, що гостинність Львівщини, якій закидають «фашизм і розгул бандерівців», насправді має стати добрим прикладом не лише для України.

 

«Сьогодні потягом має прибути ще 30-50 людей з Криму. Це не багато, але й не мало. Життя людей зупинилось, вони в шоці. У них дуже багато запитань, на які владі буде важко відповідати. Люди залишили в Криму все: майно, близьких, могили родичів…» - сказав представник ООН.

 

З його слів, у Києві прихистили вже близько 400 кримчан, у Вінниці – 200. У Львові та області, зауважив він, вже близько 1 300 кримчан знайшли притулок. «Це завдяки швидкій реакції влади міста, області та громадських організацій», - сказав Олдріх Андрисек.

 

«Це феномен, що стільки людей їде саме в Західну Україну. Адже багато з них вважає це тимчасовим заходом і планує повернутися додому, а відтак ці люди не мали б їхати далеко. Натомість в Херсонську область поїхало лише кілька десятків кримчан, в Одесі і Миколаєві їх практично немає. Люди переміщаються туди, де сподіваються вижити і де їм може бути хоч трохи добре», - сказав Олдріх Андрисек.

 

Він також повідомив, що у Львові відкрили консультаційний центр Організації об’єднаних націй для допомоги кримчанам, що тимчасово покинули півострів.

 

Як інформував ZAXID.NET, Львівщина планує прийняти близько 2 тис. людей з Криму – це військові з сім’ями, в тому числі з дітьми. На сьогодні в області вже поселили понад 1 200 кримчан. Щодня кількість людей, що приїжджають з Криму до Львова, зростає. За словами голови ЛОДА Ірини Сех, для виплати адресної допомоги тим кримчанам, які вже знайшли притулок в області, треба щомісяця близько 2,2 млн грн.

 

Починаючи з 2 березня, у Львівській обласній раді в цілодобовому режимі працює безкоштовний телефон «гарячої лінії» – 0-800-501-727, де приймають повідомлення жителів Криму, які хочуть приїхати на Львівщину для тимчасового проживання.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?lyudyam_shho_pokinuli_krim_pogrozhuyut_pomstoyu__predstavnik_oon&objectId=1305258

 

Переглядів: 637 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 22:43
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024