Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Березень » 28 » Міжнародне гуманітарне право у Криму можна здати в архів: РФ готує масову депортацію мешканців півострова
09:54
Міжнародне гуманітарне право у Криму можна здати в архів: РФ готує масову депортацію мешканців півострова

ЗАЙВІ  ЛЮДИ

   

 

    Жителі Криму, які не мають кримської

    реєстрації станом на 18 березня, вважаються

   "іноземними громадянами" і повинні до

   19 квітня покинути півострів.

 

 

 

 

 

 

Як повідомляє кримський портал Sevas, про це 26 березня на прес-конференції в приміщенні управління внутрішніх справ Севастополя заявила представник Федеральної міграційної служби Російської Федерації Вікторія Гичко.

 

За її словами, ці люди потім можуть в'їхати в Крим і на "законних підставах оформити посвідку на проживання".

 

Гичко зазначила, що громадянами Росії визнають громадян України, які мають постійну реєстрацію в Криму станом на 18 березня, решта ж отримають статус "іноземних громадян".

 

"А оскільки у них зараз немає таких документів, їм надається час, щоб вони залишили територію, потім в'їхали в Російську Федерацію і оформили всі необхідні документи", - сказав російська чиновниця.

 

Покинути територію необхідно протягом місяця з дня підписання "договору" про приєднання Криму до Росії. В іншому випадку особи, які вчинили правопорушення, "будуть притягуватися до адміністративної відповідальності".

 

Яке саме покарання загрожує в разі порушення цієї процедури, Гичко не уточнила, зіславшись на великий обсяг міграційного законодавства Росії, зазначивши лише, що в кожному конкретному випадку "будуть розбиратися", чи було правопорушення і чому воно було скоєно.

 

"Може, людина за станом здоров'я не змогла виїхати. Я не можу зараз говорити про те, що ще не відбулося", - пояснила вона.

 

У понеділок, 24 березня, повідомлялося, що російські паспорти в Криму отримали вже понад 2,5 тисяч осіб. Тих, хто не бажає приймати громадянство РФ, змусять оформити посвідку на проживання.

 

Своєю чергою, Міністерство закордонних справ України обурене заявою Росії про необхідність виїзду з Криму громадян, що не мають кримської прописки. Про це на брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

 

 "У мене виникає питання: до чого договорилися російські чиновники? До чергових депортацій? Деякі народи Криму вже пережили таке ставлення багато років тому, і зараз ми є свідками підготовки Російською Федерацією чергової хвилі... якщо те, що каже пані Гичко, відповідає дійсності", - сказав Перебийніс.

 

За словами дипломата, з метою захисту прав та інтересів громадян України, які були порушені в результаті анексії Криму, МЗС веде роботу в міжнародно-правовому напрямі щодо притягнення до відповідальності за правопорушення, вчинені Росією на півострові, в міжнародних судових та арбітражних інститутах.

 

На завершення він сказав, що в цьому зв'язку МЗС активно веде збір інформації на підтвердження таких протиправних дій.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:
http://expres.ua/digest/2014/03/28/104136-okupanty-nakazaly-usim-hto-ne-hoche-ksivy-putina-pokynuty-krym-inakshe

 

Переглядів: 634 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 09:54
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024