Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Березень » 28 » Ужгородські журналістки пройшли "червонохрестівське" навчання з надання першої домедичної допомоги
22:55
Ужгородські журналістки пройшли "червонохрестівське" навчання з надання першої домедичної допомоги

І  ПЕРОМ, І  БИНТОМ

   

 

    Події останніх місяців показали, що навички надання

    першої  домедичної допомоги повинен мати кожен

    громадянин України.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Першими зголосилися допомогти в їх отриманні працівники Товариства Червоного Хреста України, неприбуткової всеукраїнської добровільної громадської гуманітарної організації, що допомагає державі у наданні медичної і гуманітарної допомоги під час збройних конфліктів та в мирний час, бере участь у наданні міжнародної допомоги у разі катастроф і надзвичайних ситуацій, забезпечує медико-соціальну допомогу найменш соціально захищеним верствам населення.

 

Отримати необхідні знання можна, звернувшись до місцевих організацій товариства та пройшовши 12-ти, 36-ти чи 48-ми годинні курси з першої допомоги. Наразі ужгородці можуть пройти навчання на базі навчального класу з першої невідкладної допомоги за адресою м.Ужгород, Набережна Незалежності, 11, де сертифіковані тренери та інструктори Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста України у доступній  формі розкажуть та покажуть як необхідно надавати першу долікарську допомогу до приїзду медиків.

 

 Дві групи бажаючих вже пройшли навчання по скороченій системі. Одна з них маже повністю складається з представників крайових ЗМІ, які першими відгукнулися на таку пропозицію (ініціатор – журналіст Оксана Штефаньо). І хоча більшість журналісток володіли теоретичними знаннями ще з університетських часів, виявилося, що багато принципів надання допомоги вже змінилися. Як пояснила тренер Ірина Лебович, медицина не стоїть на місці і потрібно весь час навчатися.  І завдання курсів якраз полягає в тому, щоб максимально доступно розповісти про всі сучасні методики  допомоги  постраждалому, адже інколи сподіватися на приїзд карети швидкої  допомоги у теперішній час марно.

 

 

Як розповіли в Закарпатській обласній організації Товариства Червоного Хреста, цього року вже 28 осіб пройшли навчання по скороченій програмі на базі Ужгородської міської організації. Найбільшою популярністю  у минулі роки користуватися 12-тигодинні курси. У 2013 р.  послугами навчальних тренерів Червоного Хреста скористалися працівники Управління ДСНС України у Закарпатській області,  державних пожежно-рятувальних частин Ужгорода, Закарпатського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, ужгородської філії медичного коледжу «Монада».

 Всіх, хто бажає пройти курси в Ужгороді, можуть звертатися за телефоном: (0312) 61-61-08 чи 0673125065 для запису в групу. По закінченню курсів бажаючі отримують сертифікат.

 

Автор - Оксана Яворська

Фото - автора

Джерело:

http://zakarpattya.net.ua/News/121978-Pershymy-chervonokhrestivske-navchannia-z--nadannia-pershoi-meddopomohy-proishly-uzhhorodski-zhurnalistky-FOTO

 

Переглядів: 751 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 22:22
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024