Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Березень » 29 » Міжнародне партнерство Червоного Хреста: До Маріуполя прибули «Лікарі без кордонів»
22:16
Міжнародне партнерство Червоного Хреста: До Маріуполя прибули «Лікарі без кордонів»

РОЛЬОВА ГРА «ЯК ДІЯТИ ПРИ МАСОВИХ УРАЖЕННЯХ»

 

На базі Маріупольського Червоного Хреста, французькі представники

всесвітньої організації «Лікарі без кордонів» провели тренінг для

співробітників і волонтерів маріупольського Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

 

Ірина Зарубіна , заступник маріупольської громадської організації Товариства Червоний Хрест повідомила ІА 0629 , що у тренінгу взяли участь 16 осіб, у тому числі волонтери, медсестри Червоного Хреста і слухачі курсів надання першої долікарської допомоги, які проводить організація .

 

 

«Французькі медики проводили тренінг за темою «Надання допомоги у разі масової кількості постраждалих. Мається на увазі не тільки політичні мітинги, а й автомобільні аварії, катастрофи на з / д., терористичні акти тощо» - пояснили в Червоному Хресті .

 

Тренінг проходив у форматі рольової гри, де в запропонованих обставинах слухачі показували , як би поводилися при виникненні надзвичайних ситуацій.

 

 

Як зазначили французи, першочергове завдання рятувальників , які опинилися на місці події , визначити кількість постраждалих і класифікувати їх за ступенем тяжкості.

 

 

 

«Так , у західних країнах , при виникненні таких ситуацій , на людей , які отримали незначні травми , рятувальники кладуть зелену картку , на осіб, які постраждали більшою мірою - жовту , громадян , яким потрібна реанімаційна допомога позначають червоною карткою , і померлих - чорною . Причому рятувальники зробити це повинні протягом декількох хвилин. При цьому людям , які знаходяться у свідомості і можуть самостійно рухатися пропонують вийти, а відразу надають допомогу серйозно травмованим постраждалим» - ділиться Ірина Зарубіна .

 

Після тренінгу відбулося обговорення наскільки впоралися з ситуаційними завданнями слухачі тренінгу. Слід зазначити , що французькі фахівці високо оцінили підготовку маріупольців , у чому , на їх погляд , чимала заслуга Червоного Хреста.

 

«Лікарі без кордонів» вручили представникам Маріупольського Червоного Хреста рятувальні жилети зі світло-відбиваючими смугами , одноразові ліхтарики , картки з кваліфікації постраждалих і рятувальні покривала для постраждалих від перегріву і переохолодження.

Як зазначили в Червоному Хресті, мета проведення тренінгу - підготувати волонтерів , які допоможуть рятувальникам надати

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://www.0629.com.ua/news/504905

 

Переглядів: 576 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 10:53
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024