Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Березень » 31 » Чернігіська обласна організаці Товариства Червоного Хреста України створює свій загін рятувальників
21:42
Чернігіська обласна організаці Товариства Червоного Хреста України створює свій загін рятувальників

ПОКЛИК  ДУШІ


 

Милосердя, бажання допомогти та нехитрі

навички з надання долікарської допомоги -

ось що потрібно, аби стати кандидатом

у добровольці до загону першої медичної

допомоги Товариства Червоного Хреста.


 


 


 


 


 


 


 

І якщо перше є продуктом власного погляду на гуманність, то другому можна навчитися. Саме це і зробили слухачі 12-годинних курсів, що пройшли при обласному Товаристві Червоного Хреста України.


 

За інформацією голови Чернігівської обласної організації ТЧХУ Оксани Рубець, зі 192 добровольців, які проходили відповідне навчання, сертифікати європейського зразка отримала 181 людина. Вони пройшли всі етапи (лекції і практичні заняття) та склали екзамени.


 

Як показала практика, бути сестрою чи братом милосердя дано не всім. «Серед бажаючих навчитися надавати першу допомогу були такі, що проходили курс по другому колу. Але все одно дуже приємно, адже ми не сподівалися, що в Чернігові так багато активістів, яким не байдуже до людських доль», — сказала вона.


 

Крім того, волонтери загону — це не тільки сумлінні мешканці Чернігова, а й сміливі люди. Кожен із них розуміє: загін розгортатиме свою діяльність тільки в разі надзвичайної ситуації. До такого формування записалися 34 активісти — люди різного віку та професії, але зі схожими поглядами. Серед них і керівник міської служби «SOS» Анатолій Антішко зі своїм колегою, які і в мирні часи не залишаються осторонь чужої біди. Каже, що крові не боїться, адже до критичних ситуацій, наприклад, наслідків украй важких ДТП, рятівникам не звикати. Більшість кандидатів — дівчата, які хочуть бути готові в разі потреби допомагати ближнім. 30-річний Денис свого часу викладав предмет БЖД у школі. Через певні обставини чоловіку не довелося складати присягу на вірність Україні, тож розслабитися не дає борг перед Батьківщиною. «Мені буде соромно, якщо мої друзі підуть до армії, а я залишуся вдома, — каже він. — У мене є тверде бажання стати в нагоді та допомагати людям».


 

Тож 21 березня відбулася друга зустріч із добровольцями, яких готували до роботи в умовах надзвичайної ситуації. Було детально опрацьовано алгоритм надання медичної допомоги пораненим та визначено командира загону, двох підкомандирів, які відповідатимуть за надання допомоги та інші питання. Організатори тримають ситуацію на контролі і в разі потреби візьмуться за роботу.


 

Інга Вітковська, тижневик «Чернігівські відомості» № 13 (1201), 26 березня 2014


 


 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://novosti.cn.ua/осередок-товариства-червоного-хрест/#prettyPhoto


 

Переглядів: 612 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 16:46
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024