Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Квітень » 3 » Понад 300 бомбосховищ збереглися в Одесі і готові прийняти городян у разі непередбачуваних подій
18:31
Понад 300 бомбосховищ збереглися в Одесі і готові прийняти городян у разі непередбачуваних подій

ПРИТУЛКИ  ВІД  ЛИХА

 

 

Понад 300 бомбосховищ розташовані у межах міста

Одеси. Про це повідомили в ефірі телеканалу "Град".  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Це споруди, що стоять окремо і приміщення вбудованого типу. Серед них є такі, що захищають від радіації і хімічно небезпечних речовин. Всі ці підземні сховища розраховані на короткочасне перебування, і багато які з них не готові приймати людей на випадок тривоги. Місця дислокації притулків - в основному старий центр міста і Приморський район.

 

Наприклад , притулок вбудованого типу, що розташованому за адресою: Фонтанська дорога, 3, - може прийняти тільки 80 осіб. Він оснащений баком для води місткістю 200 літрів, внутрішнім і зовнішнім телефонами, спеціальними ліжками для тих, хто шукатиме тут захисту. 

 

Подібні притулки призначені для охорони від масштабних лих співробітників підприємств, прикріплених до них, але не для всіх жителів Одеси. Є також найпростіші захисні споруди, які обладнані під житловими будинками та господарськими будівлями, - ось саме вони і є безпосередньо призначені для простого населення.   

 

"Підлягає укриттю найбільша працююча зміна підприємства - це перше. У ПРУ - те ж саме – повинна знайти захист найбільша працююча зміна підприємства. Для населення призначені споруди подвійного призначення, - це паркінги, підвальні приміщення або відкриті, перекриті щілини", - розповів заступник начальника відділу департаменту оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Одеської міськради Сергій Бєлов.  

 

Дізнатися про масштабні аварії як і раніше можна за допомогою сирен і телебачення. Головне, щоб всі притулки вчасно звільнили орендарі, які вже давно окупували всі підвальні місця міста .

 

"Можна їх передавати не в оренду, а використовувати для своїх побутових потреб.  Обладнати спортзали, ігрові кімнати, але з однією умовою - протягом шести годин вони повинні бути повернуті у первинний вигляд. І використовуватися повинні за прямим призначенням ", - сказав С.Бєлов.   

 

У районі вулиці імені Червоного Хреста є захисна споруда 2 -го класу, яку збудували у 1975 р. Тут очищають хімічно заражене повітря. На столах вже розподілені набори з протигазами: панорамної маскою і фільтруючою коробкою. Це сховище готове прийняти під свій дах 200 осіб. Тут зосереджені також прилади радіаційно - хімічної розвідки для надання першої медичної допомоги.   

 

Історія подібних укріплень по всьому місту однакова. Всі вони досить давні і не повністю укомплектовані.

 

Фото – www.trassae95.com/

Джерело:

http://trassae95.com/all/news/2014/04/03/bolee-300-bomboubezhicsh-sohranilisj-v-odesse-i-gotovy-prinyatj-gorozhan-v-sluchae-chp-13437.html

 

Переглядів: 650 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 00:14
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024