Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Квітень » 5 » Світом крокує страшний вірус, що вбиває швидше за СНІД
22:54
Світом крокує страшний вірус, що вбиває швидше за СНІД

ЩЕ РАЗ ПРО НОВУ ХВОРОБУ

   

 

  У Західній Африці поширюється смертельна

   лихоманка Ебола. Найбільше від небезпечного

   вірусного захворювання страждає Ґвінея. Там

   Ебола забрала 86 життів зі 137 зареєстрованих

   з січня випадків. З них 45 - підтверджені жертви

   смертельної лихоманки.

 

 

 

 

 

Представники організації “Лікарі без кордонів”, які працюють у Ґвінеї і спостерігають за розвитком епідемії, кажуть, що поширення Еболи є безпрецедентним за темпами:

 

Мікел ван Герп, епідеміолог з організації “Лікарі без кордонів”: “Ми зараз боремося з досі небаченим спалахом епідемії, особливо з огляду на кількість випадків в різних країнах.”

 

Ліків від цієї хвороби на сьогоднішній день не існує. За симптомами на початковому етапі Ебола нагадує малярію: висока температура, головний біль, слабкість організму. Потім з‘являється кровотеча. У 90% випадків внутрішня та зовнішня геморагія призводять до смерті. Лікарі — безпорадні у цій ситуації і за відсутності препаратів, спрямованих на боротьбу із вірусом.

 

Мікел ван Герп, епідеміолог з організації “Лікарі без кордонів”: “Ми зараз боремося з найагресивнішим штамом Еболи, який прийшов із Заїру. Від нього помирає дев‘ять людей з десяти.” Вперше про Еболу почули у 1976 році у Демократичній республіці Конго, колишній Заїр. Потім її виявили у Ґвінеї. Пізніше — в Ліберії, Сьєрра-Леоне та Малі.

 

Вірус носить ім‘я річки, що протікає в північній частині Демократичної республіки Конго. Ебола, зазначає Євроньюз, передається при прямому контакті з кров‘ю, біологічною рідиною чи тканинами хворих людих або тварин, мертві вони чи живі.

 

Говорить професор Жан-Жак Мюємбр, керівник Біомедичного центру досліджень для Демократичної республіки Конго: “Великі кажани, які їдять фрукти, ми думаємо, що саме вони є основними носіями вірусу, однак це ще треба довести. Єдиний спосіб боротьби з лихоманкою Ебола — гігієна і переривання ланцюга передачі, тобто необхідна швидка діагностика хвороби з метою виявлення інфікованих людей і їхньої подальшої ізоляції”.

 

 На думку професора Мюємбра, дуже важливим є термінове винайдення вакцини проти Еболи — вірусу, який поширюється і вбиває швидше за СНІД.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://expres.ua/world/2014/04/05/104526-svitom-shyrytsya-strashnyy-virus-vbyvaye-shvydshe-snid

 

Переглядів: 602 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 03:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024