Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Квітень » 8 » Вісті з Київської МО ТЧХУ: Червоний Хрест вчить працівників "Київводоканалу" азам першої невідкладної допомоги
20:53
Вісті з Київської МО ТЧХУ: Червоний Хрест вчить працівників "Київводоканалу" азам першої невідкладної допомоги

НЕЗВИЧАЙНИЙ ДЕНЬ ЗДОРОВ'Я

 

У понеділок, 7 квітня, за ініціативи ПАТ

«АК «Київводоканал» та сприяння Всеукраїнської

добровільної громадської гуманітарної організації

«Червоний Хрест» пройшли безкоштовні навчання

з надання швидкої невідкладної допомоги в

екстремальних умовах. Про це "Хрещатику"

повідомили в прес-службі "Київводоканалу".

 

 

 

 

Перше заняття експрес-курсу, тривалістю три години, відбулось у Головному офісі Товариства та охопило 70 добровольців-водоканальців. Три тренери-професіонали, які не перший рік рятують життя людей, а криваві події Майдану покликали їх під кулі, навчали як правильно реагувати в екстремальних умовах та допомагати постраждалим.

 

Перш за все, тренери «Червоного Хреста» навчили слухачів головного – небайдужості до людей та милосердя. Перші слова, з якими ми звертаємось до постраждалого: «Я можу Вам допомогти, я вмію це робити!» звучать як девіз.

 

Від теоретичної частини, з якої водоканальцям стало відомо як діяти при серцевих нападах та епілептичних припадках, медики запропонували перейти до практичної та відпрацювати – на спеціальних манекенах (дорослому та дитячому) – систему проведення серцево-легеневої реанімації: штучну дефібриляцію легень та непрямий масаж серця. Також, курс включав в себе накладання пов’язок і шин різного характеру на кінцівки та тіло, як врятувати людину від задушення внаслідок потрапляння стороннього предмету в дихальні шляхи та у якій позі пацієнту слід дочекатись приїзду швидкої.

 

Незабаром подібні заходу будуть проведені в усіх департаментах Київводоканалу, адже охочих прослухати курс виявилось чимало. Вміння зібратись, зосередитись, заспокоїти постраждалих та правильно надати першу допомогу до приїзду швидкої може врятувати життя людини в будь-який момент.

 

Також водоканальці, що пройшли курс навчання навичкам надання першої допомоги, можуть отримати членський квиток «Червоного Хреста», символічна плата за який становить 1 грн. У вихідні для всіх охочих Товариство «Червоного Хреста» проводить більш розширені 2-денні курси, по закінченню яких видається свідоцтво міжнародного зразка Товариства «Червоного Хреста» по навчанню населення з надання першої допомоги.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://www.kreschatic.kiev.ua/ua/4447/news/1396942890.html

 

 

Переглядів: 566 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 07:20
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024