Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Квітень » 11 » Кримчани-біженці можуть "гостювати" на материку лише близько місяця
21:56
Кримчани-біженці можуть "гостювати" на материку лише близько місяця

НЕСПОДІВАНІ  МИТАРСТВА

      У держави немає офіційного статусу для

      біженців, як і комплексної програми їх

      облаштування.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Грошей на житло для кримчан під Києвом вистачить лише на 1,5 місяці

 Із Криму виїхало вже 5 тис. українців та кримських татар, і, згідно з очікуваннями соціологів, найближчим часом це число зросте на порядок.

 

 

Україну чекає різношерстий потік "втікачів", пише видання Фокус. З півострова активно виїжджають люди, які підтримали Євромайдан, татари-мусульмани, а також іудеї, які побоюються утисків. І особи, які практикуюють заборонені в Росії вчення, наприклад, члени релігійної ісламської школи Хізб ут-Тахрір.

 

Залишають кримську землю і українські греко-католицькі священики, а також україномовні люди і викладачі української мови і літератури.

 

При цьому досі законодавчо не врегульований статус переселенців, адже кримську владу Київ не визнає, а тому жителі півострова, які виїхали на материк, не є біженцями у традиційному сенсі слова. Відповідно, у держави немає перед ними жодних зобов'язань, як немає і комплексної програми облаштування. Так, гарячі лінії для кримчан Мінсоцполітики відкрило лише кілька тижнів тому.

 

Реально допомагають кримчанам і активісти, насамперед із західних областей. Так, місцеві жителі безкоштовно надають біженцям житлоплощу. Однак у більшості випадків такої гостинності вистачає не на дуже тривалий термін - близько місяця.

 

Також обмежені можливості відомчих санаторіїв, які взяли до себе кримчан. Так, за словами начальника прес-служби Київського метрополітену Наталії Шуман, зібраних за допомогою Червоного Хреста, грузинського посольства та волонтерів грошей вистачить на те, щоб забезпечувати переселенців в санаторії "Метро" продуктами і мінімальними послугами ще півтора місяця. А далі - невідомість. В санаторії київського метрополітену, розташованому в селі Літки під Києвом, зараз проживає близько восьми десятків кримчан.

 

Голова КМДА Володимир Бондаренко обіцяє виділити на потреби кримчан додаткове фінансування, але точних його обсягів і дат не уточнює.

 

Те саме відбувається і з іншими кримчанами, тому вони не дуже сподіваються на державну допомогу.

 

Як повідомлялося раніше, кримчани активно відмовляються від російського громадянства. Для цього в Сімферополі люди стоять у чергах.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://tsn.ua/ukrayina/krimchani-bizhneci-mozhut-gostyuvati-na-materiku-lishe-blizko-misyacya-344730.html

 

Переглядів: 586 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 01:52
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024