Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Квітень » 13 » Товариство Червоного Хреста України запрошує на курси першої невідкладної допомоги
18:17
Товариство Червоного Хреста України запрошує на курси першої невідкладної допомоги

КОНКРЕТИКА МИЛОСЕРДЯ

     

 

      Товариство Червоного Хреста України вже багато років

      проводить курси надання долікарської допомоги.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З початку березня районні та обласні організації Товариства по всій країні активізували свою діяльність - якщо раніше займалися, переважно, зі школярами та студентами на території навчальних закладів, то зараз багато уваги приділяють групам, які формуються з усіх бажаючих.

 

Щоб навчити якомога більше людей у всіх регіонах, в Національному Комітеті Червоного Хреста у Києві зараз проводять підготовку тренерів з усієї України . Викладають інструктори міжнародного рівня.

 

«Це триденний курс підвищення кваліфікації, - говорить заввідділом інформації Національного Комітету Товариства Червоного Хреста України Віктор Щербанюк. - У майбутніх тренерів виникає багато питань, які потрібно докладно прояснити».

 

Звичайних українців представники Червоного Хреста навчають за 12 - годинною програмою. Грунтовне навчання можна пройти за два повних дні або за кілька окремих занять. Приймають усіх , хто досяг повноліття.

 

«Ми не розповідаємо, в яких випадках які таблетки треба їсти , - каже волонтер Харківської організації Товариства Владислав Васильцов . - Ми пояснюємо, як звичайна людина за допомогою підручних засобів може допомогти потерпілому, поки не прибудуть медики».

 

За словами Владислава , на заняття зазвичай приходять батьки, які хочуть знати , як допомогти своїй дитині у випадку, наприклад , травми, а також мандрівники, любителі екстремальних видів спорту.

 

Пройшовши курс, учні здають іспит і отримують сертифікат Червоного Хреста, який діє три роки. Правда, юридичної ваги цей документ не має і працювати медиком не дозволяє.

 

«Сертифікат може стати в нагоді фітнес - тренерам , масажистам, - говорить лідер «молодіжки» Харківського Червоного Хреста Наталія Василюк. - Але люди приходять до нас за практичними знаннями, а не за папірцями».

 

Курси безкоштовні , але оскільки манекени та інший інвентар з часом зношується , учасників просять зробити благодійний внесок. В одних обласних центрах існує фіксована «плата» у розмірі 200-300 гривень, в інших діє принцип «скільки не шкода» .

 

«Хтось дає 20-30 гривень, хтось - 100. Якщо такої можливості немає, просимо хоча б стати членом Товариства Червоного Хреста і купити марочку за 10 гривень», - розповідає голова Чернігівської міської організації Червоного Хреста Оксана Рубець.

 

Якщо людина хоче вчитися, але не має коштів , їй не відмовлять. Особливо охоче навчають у Товаристві волонтерів та бажаючих поповнити загони швидкого реагування, які чергують на масових заходах, а також готуються надавати допомогу в разі надзвичайних ситуацій.

 

Принцип Червоного Хреста - нейтральність, так що допомагають усім сторонам  протистояння.

 

При багатьох районних та обласних центрах проводяться короткі відкриті семінари по дві години. Тут про благодійні внески не йдеться - послухати лекцію і взяти участь у тренінгу можуть усі бажаючі.

 

Наша довідка:

Практика  боротьби і життя в екстрених ситуаціях, котрі з осені не покидають Україну, показує: навчити громадян правилам надання першої невідкладної допомоги зараз замало. На передній план виходять і правила надання допомоги тим, хто фізично вповні здоровий, але під впливом постійних стресових ситуацій впав у депресію, інші нервові розлади. Перед тим, як дати рекомендацію таким людям звернутися до психотерапевтів, Червоний Хрест міг би включити у свою програму навчань одну-дві теми, присвячених розгляду саме цієї проблематики.

 

На Львівщині діє ціла мережа психотерапевтичних кабінетів і порадень, великий внесок у створення яких зробив відомий в Україні і за кордоном професор-психотерапевт, президент Української спілки психотерапевтів Олександр Фільц (на знімку), котрий 28 березня п. р. дав розгорнуте інтерв'ю в газеті «Голос України». Редакція опублікувала його під заголовком «Наша прерогатива номер один - припинити чвари».

 

Докладніше про мережу порадень на Львівщині див. у репортажі «Війна з ілюзіями» -  http://lviv-redcross.at.ua/blog/2014-02-26-2863

     

 

Фото – з відритих джерел в Інтернеті

За матеріалами - http://news.guru.ua/

 

Переглядів: 1122 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 23:28
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024