Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Квітень » 17 » За участю ТЧХУ волонтери та рятувальники з ДСНС обговорили напрямки подальшої співпраці
10:33
За участю ТЧХУ волонтери та рятувальники з ДСНС обговорили напрямки подальшої співпраці

ВОЛОНТЕРИ – ВЕЛИКА СИЛА

   

     Центр взаємодії Державної служби України

     з надзвичайних ситуацій з волонтерами та

     волонтерськими організаціями 11 квітня 2014

     року провів чергову зустріч рятувальників

    і волонтерів, на якій обговорили напрями

    подальшої співпраці.

 

 

 

 

 

 

 

Засідання відбувалося за участю представників Товариства Червоного Хреста України, Всеукраїнського громадського центру «Волонтер» та інших членів Центру взаємодії ДСНС України.

 

На початку зустрічі виконуючий обов’язки Голови ДСНС України Анатолій Бойко окреслив підсумки вже проведеної спільної роботи з волонтерами, подякував за їхню участь та допомогу у ліквідації надзвичайних ситуацій, визначив основні спільні завдання на майбутнє.

 

«Це велика сила, коли рятувальники та волонтери об’єднують свої зусилля задля запобігання виникненню надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків. Минулого року, у зимовий період волонтери, разом із рятувальниками допомагали комунальним службам під час ускладнення погодних умов. Зокрема, вони активно долучалися до вивільнення із заметів автомобілів, працювали на пунктах обігріву. А у весняно-літній період допомагали співробітникам ДСНС України контролювати ситуацію з повенями, залучалися до профілактичної роботи серед населення, роз’яснюючи їм правила безпечного відпочинку на воді та у лісах. Ми й надалі готові до співпраці з волонтерами у напрямку попередження надзвичайних ситуацій, характерних для весняно-літнього періоду. Зі свого боку ДСНС України періодично проводить практичні семінари, круглі столи, зустрічі, під час яких навчає волонтерів основам цивільного захисту населення та правилам пожежної безпеки у побуті, надавати першу медичну допомогу, користуватися рятувальним оснащенням», - сказав Анатолій Бойко.

 

Керівник Центру взаємодії, директор департаменту організації цивільного захисту ДСНС України Василь Стоєцький відзначив продуктивність співпраці волонтерських організацій та рятувальників. Зокрема, за минулий рік значно знизився рівень виникнення надзвичайних ситуацій, зменшилася кількість загиблих і зросла кількість врятованих осіб.

 

«Практика залучення волонтерів до запобігання виникненню надзвичайних ситуацій та їх ліквідації вже давно застосовується у Європі. Делегація ДСНС України мала змогу відвідати Італійську Республіку та ознайомитися з системою цивільного захисту, яка там функціонує. І громадське суспільство, зокрема волонтерські організації, є невід’ємною частиною цивільного захисту країни. Наприклад волонтерські організації входять до центрів оперативного управління, як на національному так і на регіональному, провінційному та муніципальному рівнях. Тому цей позитивний міжнародний досвід співпраці з волонтерами ми й надалі будемо розвивати та вдосконалювати», - зазначив Василь Стоєцький.

 

Учасники засідання Центру взаємодії також обговорили необхідність налагодження роботи волонтерських організацій в регіонах та їхню співпрацю з територіальними підрозділами ДСНС України.

 

Крім того, ДСНС України запропонувала волонтерам план спільної співпраці на 2014 рік. Серед основних напрямків такої діяльності – проведення у соціальних мережах роз’яснювальної роботи щодо запобігання виникнення пожеж у екосистемах у літній період та щодо правил безпечної поведінки на воді. Планується оновити базу даних волонтерів, продовжувати вивчати та впроваджувати досвід іноземних країн у сфері діяльності волонтерських організацій, проводити навчання з невідкладної медичної допомоги та залучати волонтерів та волонтерські організації до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на роботах, що не потребують спеціальної підготовки.

 

Учасники засідання вирішили залучати до співпраці з волонтерськими організаціями Кінологічну службу ДСНС України та провести найближчим часом практичні навчання з відпрацювання навичок рятування на воді.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/news_article?art_id=247205866&cat_id=244277212

 

Переглядів: 586 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 16.04.2024, 07:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024