Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Квітень » 18 » Керівництво Товариства Червоного Хреста України заявило 18 квітня про захоплення своїх відділень у Криму
16:44
Керівництво Товариства Червоного Хреста України заявило 18 квітня про захоплення своїх відділень у Криму

ПРОТЕСТ

   

 

   Російський Червоний Хрест  після анексії Криму,

   порушуючи міжнародні принципи і норми,

   захопив відділення Товариства Червоного Хреста

   України у колишній автономії.

 

 

 

 

 

 

 

Про це заявило керівництво українського Товариства у прес - центрі інформагентства ЛІГАБізнесІнформ.

 

За оцінками президента Товариства Червоного Хреста України Івана Усіченка , майна було захоплено на суму близько $ 5 млн.

 

" Майно - не опечатане. Просто на базі нашої організації була проведена установча конференція ( Російського Червоного Хреста , - ред.) , і це майно залишилося за Російським Червоним Хрестом " , - сказав він.

 

Усіченко зазначив , що росіяни захопили приміщення , оргтехніку . Також у руках росіян виявився запас продуктів , призначений на випадок надзвичайних ситуацій.

 

За його словами , майно має бути повернуте.

 

" Нехай Російський Червоний Хрест створює свою організацію (у Криму , - ред. ) і робить необхідне оснащення для своєї діяльності" , - сказав він.

 

Також , у зв'язку з подією , на сьогодні поставлено під питання реалізацію програм Червоного Хреста з боротьби із туберкульозом , СНІДом , підкреслив заступник генерального секретаря Товариства Червоного Хреста України Валерій Серговський.

 

Керівник практики судових спорів та медіації адвокатського об'єднання Юскутум , адвокат Антон Куц наголосив , що ця ситуація є унікальною. Він зазначив , що Російський Червоний Хрест порушив три основні принципи діяльності міжнародних гуманітарних організацій.

 

По-перше , було порушено принцип нейтральності , згідно з яким Червоний Хрест не може брати участь на одній із сторін конфлікту, по-друге, принцип єдності, у відповідність з яким в будь-якій країні повинна здійснювати свою діяльність тільки одна гуманітарна організація Червоного Хреста.

 

"У разі, якщо така територія, наприклад, як Крим, не визначена політично, то на ній має діяти той Червоний Хрест, який діяв на ній до виникнення такої ситуації", - сказав адвокат.

 

Також було порушено принцип універсальності. У відповідність з ним, всі Товариства Червоного Хреста у світі, повинні діяти в єдності, і зобов'язані допомагати одне одному.

 

" Як ми бачимо , Російський Червоний Хрест не те щоб надав допомогу Українському Червоному Хресту, він навіть не проінформував його про прийняття свого рішення щодо Криму ", - сказав він.

 

Товариство Червоного Хреста України вже звернулося до своїх російських колег припинити діяльність, спрямовану на захоплення своєї власності у Криму. Також українське Товариство звернулося до Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, а також в Міжнародний Комітет Червоного Хреста з проханням розпочати консультації із залученням українців і росіян з тим, щоб забезпечити цілісність Товариства Червоного Хреста України, а також запровадити міжнародні механізми впливу на уряди та національні Товариства країн, якими порушуються положення статуту Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

 

Наша довідка:

Було захоплено, зокрема, приміщення площею 500 кв. м у Сімферополі та ще 6 приміщень кримських районних відділень, які є власністю Товариства Червоного Хреста України, а також оргтехніку, продуктові набори й недоторканні запаси на випадок виникнення надзвичайних ситуацій.

 

Усіченко зазначив, що, незважаючи на захоплення приміщень, співробітники, які працювали у складі Українського Червоного Хреста, продовжують працювати там само, але під російським керівництвом.

 

Разом з тим, заступник генерального секретаря Товариства Червоного Хреста України, завідувач міжнародним відділенням Валерій Серговський зазначив, що Червоний Хрест Росії міг би законно займатися своєю діяльністю на території Криму, якби він звернувся до Українського Червоного Хреста й попросив дозволу виконувати певні програми на території Криму з метою проведення гуманітарних акцій.

 

 

Фото – з вільних джерел в Інтернеті

Джерело:

http://www.ua-ru.info/news/12178-krasnyy-krest-ukrainy-zayavil-o-zahvate-otdeleniy-v-krymu.html

Переглядів: 658 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 03:38
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024