Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Квітень » 18 » Посвята пасок у Личаківській РО ТЧХ м. Львова у Чистий Четвер
21:13
Посвята пасок у Личаківській РО ТЧХ м. Львова у Чистий Четвер

ВІРНІСТЬ  ТРАДИЦІЇ

 

     

 

   

 

У Чистий Четвер в Україні традиційно випікають паски. Саме у цей день

Личаківська РО ТЧХ м. Львова  організувала їх посвяту. Цю традицію вона підтримує вже

20 років підряд. Зачинателем її була медична сестра, а тепер черниця. Згромадження

Сестер Милосердя св. Вікентія  Надія Пасічник. 

 

 

Освячення доводиться проводити заздалегідь, щоб у четвер і п’ятницю патронажні медичні сестри встигли їх розвезти по домівках своїх підопічних. Паски отримають особи, що роками числяться під опікою районної організації ТЧХ, бо шансів поліпшити долю у цих самотніх літніх людей майже немає. Єдина втіха - добре слово та милостиня, яку час від часу надають люди з чуйним серцем.

 

 

 

Раніше паски Червоний Хрест міг одержати, як дар від благодійників. Але тепер все переведено на комерційну основу. Єдина поблажка - можливість придбати паски по ціні виробника просто на хлібозаводі. Щоб зібрати якісь кошти, треба було потрудитися,  розповсюдити між членами Товариства марку "Членський внесок", а вже потім думати про Великодні кошики для підопічних.

 

 

 

 

В цьому році правління РО ТЧХ виділило скромні кошти на цю акцію. Тривожний час. Багато пожертв йде на українську армію, яка готується до відсічі агресорам, що простягають руки до України, а також тим, хто постраждав на Майдані. За 50 великих і 10 маленьких пасок Львівському хлібокомбінату перерахували 458, 16 грн. До них докупили 120 крашанок на загальну суму 135,84 грн.

 

 

Посвячення пасок відбулося у офісі Червоного Хреста, що по вул. Костя Левицького, 71. Обряд посвячення виконав отець Юрій з храму Святої Трійці, яка на подвір'ї Львівської академії ветеринарної медицини і біотехнологій ім.. Гжицького, за що у народі її називають – «студентським храмом Божим».

 

Святковою акцією охоплено 60 осіб. Вартість одного набору – 9,90 грн. Патронажними медичними сестрами та волонтерами Червоного Хреста їх рознесено по домівках самотніх людей похилого віку.

 

 

 

«В цей день найрадіснішого християнського свята кожна людина бажає відчути дух Великоднього дива, - зазначила керівник молодіжного крила  РО ТЧХ Катерина Олійник, - бо є люди, що нині у скрутних життєвих обставинах. Можливо, саме цей Великодній набір стане для них єдиною втіхою та дасть змогу відчути себе не забутими».

 

Світлий празник Великодня - попереду. І червонохрестівці Личаківського району можуть зустрічати його з чистим сумлінням. Вони для своїх підопічних зробили все, що тільки було у їх силах.

 

 

 

Зараз триває Всеукраїнський Місячник Червоного Хреста і Личаківська РО ТЧХ м. Львова - його активний учасник. На даний час розповсюджено марок «Членський внесок» на загальну суму 5400 грн.

З потеплінням почали медичні сестри виходити зі скринькою міряти артеріальний тиск перед офісом Товариства. Перші ж дні чергувань принесли 139 грн пожертв.

 

 

 

Місячник милосердя триває. Він розпочався 1 квітня і завершиться 1 травня. Його девіз – «Місія доброчинності». А це - зобов'язує завжди бути там, де ти найбільше потрібний.

 

Нива милосердя - особлива царина людської діяльності. Великодні свята - це тільки підкреслюють.

 

Ірина Апостолюк,

Голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

 

 

 

 

Переглядів: 763 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 05:31
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024