Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Квітень » 19 » Заява Товариства Червоного Хреста України у зв’язку із грубим втручанням Російського Червоного Хреста в діяльність ТЧХУ
20:55
Заява Товариства Червоного Хреста України у зв’язку із грубим втручанням Російського Червоного Хреста в діяльність ТЧХУ

БЕЗПРЕЦЕДЕНТНИЙ ЗАХІД

     

 

     Як ми уже повідомляли, 18 квітня у прес-центрі

     Інформагенції  ЛІГАбізнесінформ відбулась

     прес-конференція «Захоплення Червоного

     Хреста України у Криму».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ця конференція мала за мету привернути увагу світової громадськості до безпрецедентного, за всі 150 років існування червонохресного руху, випадку «заміщення» національної організації Червоного Хреста на організацію держави-агресора.

 

Як повідомив Антон Куц, адвокат юридичного об’єднання ЮСКУТУМ, Російський Червоний Хрест спромігся порушити геть усі міжнародні угоди, норми  і конвенції. І навіть власний статут!  Чи має право така організація і надалі виконувати гуманітарні місії,  якщо вона не виконує міжнародні норми і не є гарантом безпеки?

 

- Наша мета – підкреслив президент українського Товариства Іван Усіченко – не організація і розповсюдження політичних акцій, а реальна допомога тим верствам населення, які її потребують у межах діючих міжнародних програм, які організовано за допомоги міжнародної спільноти і гарантом яких виступає Товариство Червоного Хреста України.

 

 

 

З А Я В А

Товариства Червоного Хреста України

у зв’язку із грубим втручанням Російського Червоного Хреста в діяльність

Товариства Червоного Хреста України

 

Товариство Червоного Хреста України заявляє свій протест у зв’язку із неправомірною діяльністю Всеросійської громадської організації «Російський Червоний Хрест» на території Криму, яка суперечить Статуту Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, його Основоположним принципам, Статуту Товариства Червоного Хреста України і Угоді про співробітництво між Товариством Червоного Хреста України і Російським Червоним Хрестом.

 

Російський Червоний Хрест, порушуючи принцип нейтральності, виступає на стороні Російської Федерації в політичному і ідеологічному протистоянні, ставить під загрозу довіру не тільки до себе але і підриває авторитет Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

 

Ми закликаємо Російський Червоний Хрест дотримуватись положень Угоди про співробітництво між Товариством Червоного Хреста України і Російським Червоним Хрестом і припинити діяльність, направлену на руйнування організацій Українського Червоного Хреста і захоплення його власності в Криму.

 

Безпрецедентне грубе втручання Російського Червоного Хреста в діяльність організацій Українського Червоного Хреста, призводить до розриву усталених зв’язків між організаціями Червоного Хреста в АР Крим та м. Севастополі і Товариством в цілому,  руйнує програмну діяльність Товариства і систему допомоги вразливим категоріям населення Криму.

 

Керівні органи Товариства Червоного Хреста України не визнають створення на анексованих українських територіях відділень Всеросійської громадської організації «Російський Червоний Хрест», як і не визнає світова спільнота права Російської Федерації на анексію Криму.

 

При підтримці Міжнародного Комітету Червоного Хреста, Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця втілюється план дій Товариства Червоного Хреста України за рахунок розширення програмної діяльності по зміцненню спроможності Українського Червоного Хреста до дій в умовах загрози розширення військового втручання.

 

Товариство Червоного Хреста України звернулось до  Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця і Міжнародного Комітету Червоного Хреста з проханням розпочати консультації із залученням представників ТЧХУ і РКК сподіваючись на  цивілізоване вирішення питання забезпечення цілісності Товариства Червоного Хреста України і запровадження міжнародного механізму впливу на уряди і національні товариства країн, якими порушуються положення Статуту Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

 

 

Президент

Товариства Червоного Хреста

України                                                                                  Усіченко І.Г.

 

 

Фото - www.redcross.org.ua

Джерело:

http://www.redcross.org.ua/modules/news/index.php?id=1173

Переглядів: 761 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 16:15
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024