Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Квітень » 21 » Увага – досвід! На Херсонщині захворюваність на туберкульоз упала на 37 відсотків, у чому є вклад Червоного Хреста
18:31
Увага – досвід! На Херсонщині захворюваність на туберкульоз упала на 37 відсотків, у чому є вклад Червоного Хреста

ПЛАНОМІРНІСТЬ І  СКООРДИНОВАНІСТЬ

 

Товариство Червоного Хреста України приступило до реалізації

чергового проекту по боротьбі з туберкульозом у Херсонській

області.

 

 

 

 

 

 

 

Пілотний проект USAID « Подолання проблеми мультирезистентного туберкульозу в Україні » реалізується PATH .

 

«Згідно з проектом, працівники Херсонської обласної організації ТЧХУ набрали 80 хворих з туберкульозом, стійким до лікування. У разі дотримання хворими режиму прийому ліків , їм буде видаватися заохочення у вигляді продуктових наборів. Крім того , в рамках реалізації проекту , обласна організація ТЧХУ закупила і передала фтизіатричній службі рентгенплівки для безкоштовного ренгенобстеження хворих на туберкульоз. Проект реалізується в Бериславському , Голопристанському , Каховському , Цюрупинському районах і в м. Херсоні» , - розповів голова Херсонської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Леонід Соболь.

 

В результаті реалізації проекту у співпраці з обласним протитуберкульозним диспансером буде напрацьована пілотна модель підтримки прихильності до лікування туберкульозу на амбулаторному етапі у пацієнтів з стійкими до лікування формами туберкульозу.

 

Напрацьована модель буде передана на розгляд координаційної ради з боротьби з туберкульозом облдержадміністрації з подальшими рекомендаціями для всіх районів.

 

Херсонська обласна організація ТЧХУ також внесла пропозиції райдержадміністраціям щодо включення до бюджетів місцевих рад фінансування соціального супроводу хворих на туберкульоз, особливо тих , що мають стійкі форми і перебувають у скрутному матеріальному становищі.

 

Довідка:

 

 

В Херсонській області захворюваність на туберкульоз знизилася на 37 відсотків. Про це зазначила головний позаштатний фтизіатр Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Галина Коваль під час прес -конференції , яка відбулася в рамках прес-туру регіональних ЗМІ в Херсонський обласний протитуберкульозний диспансер.

 

«За період дії Загальнодержавної програми протидії захворюванню на туберкульоз у 2007 - 2012 роках в області відбулося значне зменшення основних епідеміологічних показників у порівнянні з 2006 роком: так , захворюваність на туберкульоз зменшилася на 37 % , поширеність усіма формами активного туберкульозу - на 42 % і смертність від туберкульозу - на 40 %. У 2013 році зберігалася тенденція до зниження епідеміологічних показників і зареєстровано зниження захворюваності на 10,8 %», - повідомила Коваль.

 

Так , в ході зустрічі журналістам продемонстрували сучасне лабораторно -дослідне обладнання, встановлене за рахунок коштів Глобального фонду та БФ «Розвиток України » , загальною вартістю близько 2 млн грн.

 

У свою чергу , головний лікар обласного протитуберкульозного диспансеру Володимир Бурятинський повідомив , що на сьогоднішній день область забезпечена протитуберкульозними препаратами в повній мірі. Обстеження на туберкульоз та лікування хворих на туберкульоз здійснюється безкоштовно.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://khersonline.net/novosti/zdorove/22760-hersonskiy-krasnyy-krest-podklyuchilsya-k-borbe-s-tuberkulezom.html

 

Переглядів: 656 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 08:27
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024