Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Квітень » 23 » В Яворівському центрі соціальної служби масові скорочення: понад тисячу дітей кинуто напризволяще
12:27
В Яворівському центрі соціальної служби масові скорочення: понад тисячу дітей кинуто напризволяще

ГІРКА  ВЕСНА

 

 

У місті Яворові Львівської області

13-річна Маруся, опинившись

сам-на-сам з дуже хворою матір’ю,

звернулася за допомогою до IA ZIK.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дівчинка розповіла, що прийшов якийсь лист на ім’я бабці, що померла 8 років тому, про сплату через суд заборгованості за квартплату.

 

На прохання власкора IA ZIK з цим документом ознайомився начальник Яворівського районного управління юстиції у Львівській області Ярослав Турба, який заспокоїв  дитину, мовляв, цю помилку буде негайно виправлено.

 

Відтак Маруся розповіла журналістові про те, що її мама – важко хвора, лікарі не прогнозують нічого хорошого.

 

«Я сама мамі роблю обезболюючі уколи, прибираю, варю, мию. Бо тато нас покинув. А бабуся, яка живе в сусідньому селі, мене не любить. Просила маму лягти в лікарню, але вона каже, що хоче вмерти вдома», – повідала дитина.

 

Завдяки головному лікарю Яворівської центральної районної лікарні Теодорові Королю маму дівчинки Наталію шпиталізували, призначивши їй безплатні ліки.

 

Відгукнувся на прохання IA ZIK місцевий підприємець Ігор Горнецький, який не лише організував для дитини безплатні обіди в місцевому ресторані, а й пообіцяв, якщо, не дай Боже, вона залишиться сама, разом з дружиною візьмуть за свою.

 

А до Великодня яворівський підприємець Лариса Поставитюк презентувала дівчинці гарні та якісні обновки.

 

«Знаю цю дитину, обстежувала її умови проживання. Дівчинка – дуже хороша, подиву варте те, як така маленька дитина дає собі раду в таких складних життєвих умовах», – зазначила соціальний працівник з Яворова Світлана Карпачова.

 

Однак у відповідь на запитання журналіста, чи соціальна служба зможе зараз дитині та її мамі чимось допомогти, – пані Світлана заперечила.

 

«Я та мої колеги потрапили під скорочення. Мусимо звільнити кабінет і піти на біржу праці», – сумно мовила соціальний працівник, фаховість та порядність якої врятували у скрутну хвилину не одну бідну яворівську родину.

 

У коментарі власкорові IA ZIK директор Яворівського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Наталія Вдовенко цю інформацію підтвердила.

 

За її словами, через те, що в Державному бюджеті немає грошей, під скорочення потрапили 38 працівників Яворівського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, які опікувалися 474 сім’ями, що потрапили в складні життєві умови, та 1143 неповнолітніми хлопчиками й дівчатками – бідними та нещасними.

 

«Зверталася до членів бюджетної комісії Яворівської районної ради з проханням забезпечити фінансування 38 наших соціальних працівників, які закріплені за місцевими радами. Однак мені пояснили, що таких грошей в районному бюджеті немає», – наголосила директор центру.

 

На запитання, хто ж дав команду знищити соціальних працівників, які опікувалися досі бідними родинами та нещасними дітьми, – Наталія Вдовенко відповіла, що міністерство фінансів України.

 

«Така сама ситуація не лише на Яворівщині, а й у всій державі. У середньому кожен соціальний працівник у нас одержував 1,5 тис. грн. До речі, сам наш Центр, наразі, не ліквідовано, залишається поки що семеро спеціалістів. Але як вони дадуть раду усьому районові, де число кризових сімей зростає не за днями, а за годинами, – прогнозувати важко», – пояснила власкорові IA ZIK директор Яворівського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Наталія Вдовенко.

 

Довідка IA ZIK.

 

Нагадаємо, що рівно три роки тому дівчинці Марусі з Яворова Львівської області допомогли журналісти IA ZIK та телеканалу ZIK, надавши гласності жахливим умовам проживання цієї дитини. Як результат – мама з донькою переселилися з глухого хутора в місто Яворів, у квартиру померлої бабусі. З того часу її двоє братів по матері потрапили в тюрму, тато спився, а матуся важко захворіла, ставши інвалідом. Увесь тягар життєвих негараздів ліг на плечі дитини.

 

 

Фото – О. Апостолюка

Джерело:

http://zik.ua/ua/news/2014/04/23/481769

 

Переглядів: 660 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 15:08
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024