Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Квітень » 23 » У Львівському обласному Центрі здоров'я 23 квітня відбулася прес-конференція до Всесвітнього тижня імунізації
22:14
У Львівському обласному Центрі здоров'я 23 квітня відбулася прес-конференція до Всесвітнього тижня імунізації

ЛЮДСТВО - ВАКЦИНОЗАЛЕЖНЕ

   

    Сьогодні, 23 квітня 2014 року, у Львівському

    обласному центрі здоров’я відбулася прес-

     конференція до Всесвітнього тижня імунізації,

     який цього року проходить під гаслом

     «Не відставайте від життя!»

 

 

 

 

Розпочала прес-конференцію Любомира Кутневич, начальник відділу материнства і дитинства Департаменту охорони здоров’я  Львівської ОДА. Зокрема вона зазначила мету акції, розповіла про імунізацію як процес, завдяки чому людина набуває імунітет шляхом введення вакцин, адже інфекційні хвороби залишаються однією з основних причин інвалідності та смертності населення у всьому світі. За даними ВООЗ, 24,7% летальних випадків у дорослих зумовлені інфекційними хворобами та їх наслідками, а у дітей – 63%.

 

Про планову імунізацію проти таких захворювань, як поліомієліт, правець, дифтерія та кашлюк щорічно рятує життя приблизно 3 млн. осіб в усьому світі, зазначила Наталія Тімко, головний епідеміолог Департаменту. Окрім того, імунізація позбавляє мільйони людей від страждань, пов’язаних із тяжкими хворобами та інвалідністю. Зважаючи на досягнення світового співтовариства у ліквідації багатьох інфекційних захворювань, з впевненістю можна стверджувати, що майбутнє в боротьбі з інфекційними захворюваннями належить вакцинопрофілактиці. ВООЗ рекомендує здійснювати щеплення дітей не менше 95% (100% охоплення не може бути через протипоказання з різних причин) - це попереджає розповсюдження захворювань. Сьогодні США захищають населення від 17 інфекційних захворювань, Швейцарія – від 13, Україна – від десяти.

 

Головний імунолог Департаменту Христина Ліщук-Якимович додала інформацію про важливість функцій імунної системи організму та її головні чинники.

 

Про кількість вакцинованих дітей в Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі, а також про безпеку вакцин розповів Ярема Возниця, завідувач педіатричного відділення Центру. Вакцинація – ефективний засіб, який впливає на якість та тривалість життя. Людство є вакцинозалежним.

 

«З метою забезпечення епідемічного благополуччя населення міста, попередження інфекцій, керованих засобами специфічної профілактики, підвищення рівня відповідальності та обізнаності батьків у питаннях вакцинації дітей у дитячих поліклінічних відділеннях, жіночих консультаціях, дитячих та пологових стаціонарах м. Львова у 2011 році створено «Школи імунізації», - говорить головний педіатр УОЗ м. Львова Богдан Остальський.

 

Завдяки ефективній роботі «Шкіл імунізації» у закладах охорони здоров’я упродовж 2011-13 рр. рівень вакцинації дитячого населення суттєво покращився. У 2013 році план вакцинації дітей проти дифтерії виконано на 79,0%, кашлюка – на 79,0%, поліомієліту – на 80,7%, кору, епідемічного паротиту та краснухи – на 84,8%, гемофільної інфекції – на 80,2%

 

ПРОСТІ РЕЧІ РЯТУЮТЬ ЖИТТЯ!

 

Фото – www.guoz.lviv.ua

Прес-служба Департаменту охорони здоров'я ЛОДА

 

 

 

 

Переглядів: 558 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 05:26
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024