Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Квітень » 24 » У Львові на форумі громадянських ініціатив обгорять ефективну оборонну мобілізацію
18:50
У Львові на форумі громадянських ініціатив обгорять ефективну оборонну мобілізацію

ЗАХИСТ  ЖИТТЯ – НАЙВАЖЛИВІША СПРАВА

 

Прес-конференція щодо Всеукраїнського Форуму

Громадянських Ініціатив.  Організатор - Ігор

Вінтонів (на знімку), співзасновник Центру

Громадянських  Ініціатив.

 

 

 

 

 

 

 

 

Всеукраїнський форум громадянських ініціатив, який проходитиме у Львові 29-30 квітня, охопить найширші спектри питань – від проблем військової мобілізації у сучасних умовах до застосування методів прямої демократії у містах. Зокрема, у рамках форуму організатори представлять ініціативу ефективної оборонної мобілізації.

 

Про це 24 квітня повідомив співзасновник ГО «Центр громадянських ініціатив» Ігор Вінтонів на прес-конференції «Постмайданний період громадського середовища: розроблення актуальних завдань на Всеукраїнському форумі громадянських ініціатив у Львові 29-30 квітня» в IA ZIK.

 

За його словами, ефективна оборонна мобілізація – це громадська ініціатива.

 

«Пропоновані державою військкомати продемонстрували свою неефективність. Але сьогодні є багато людей, які мають бажання щось робити, аби захистити свою сім’ю, країну. Виникає питання: що саме можна робити у сьогоднішній ситуації, як практично допомогти, як захистити, як ефективно долучитись до мобілізації у складі військової частини. Куди звертатись у разі екстреної ситуації, – зазначив Ігор Вінтонів. – Ми почали думати не про відповіді на ці питання, а про те, яким чином сформувати чіткий план дій, з чого починати і що треба робити. Люди мають відчути практичність речей, а не їх декларативність».

 

З його слів, найбільш активні люди уже проявили себе в загонах самооборони чи інших організаціях, натомість їх цікавить група людей, які, можливо, не готові озброїтись, але хочуть щось робити.

 

«Багато хто, коли чує слово «мобілізація», уявляє собі військкомат, військову форму, автомат. Насправді ефективна мобілізація поділяється на дві гілки: військову та цивільного захисту. Наш проект переважно спрямований на мобілізацію щодо цивільного захисту людей і родин. Ми робимо акцент на тому, як співпрацювати з місцевими військовими, маємо конкретну частину, якій надаємо певну матеріальну допомогу, закупили деякі необхідні речі. Відтак, шукаємо шляхи як ефективно запропонувати громаді можливості захистити себе, своєї родини», – сказав співзасновник ГО «Центр громадянських ініціатив».

 

Координатор Форуму громадянських ініціатив Ольга Євстігнєєва додала, що сьогодні відбувається умовна мобілізація. Натомість людина, яка мобілізується, з її слів, має, у першу чергу, пройти певні навчання, знати, що повинна робити і з якою метою.

 

Нагадаємо, у Львові 29-30 квітня проходитиме Всеукраїнський форум громадянських ініціатив, завдання якого – напрацювати пріоритетні напрямки діяльності громадянського суспільства у сьогоднішніх умовах, сформулювати основні вимоги суспільства щодо розвитку країни, а також налагодити контакти між громадськими активістами зі всієї України.

 

 

Фото - ZIK

Джерело:

http://zik.ua/ua/news/2014/04/24/482294

 

Переглядів: 586 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 04:33
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024