Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Квітень » 28 » Луганський загін Червоного Хреста надання першої домедичної допомоги регулярно патрулює вулиці міста
11:27
Луганський загін Червоного Хреста надання першої домедичної допомоги регулярно патрулює вулиці міста

ДОБРОВОЛЬЦІ МЕДИЧНОГО ФРОНТУ

   

   Загін першої домедичної допомоги Луганської

   обласної організації Товариства Червоного

   Хреста України регулярно чергує у всіх гарячих

   точках міста та на масових заходах.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Так, наприклад, 19 квітня, паралельно з луганською самообороною група медиків - волонтерів зібралася біля будівлі ЛОДА. Причиною активізації самооборони і волонтерів Червоного Хреста була інформація про можливий штурм обладміністрації проросійськими активістами, яку поширили по різних інформаційних каналах. Ці відомості так і не підтвердилися.

 

Про діяльність загону першої допомоги в Луганську кореспонденту «Восход Медіа» розповів його командир, лікар медицини невідкладних станів Дмитро Корнієвський. Як каже Дмитро , чергують луганські волонтери регулярно , оскільки в будь-який момент може виникнути необхідність в їх допомозі.

 

«Один з принципів Червоного Хреста - це нейтральність , - зазначив він. - Ми не підтримуємо жодну сторону протистояння. Тому ми чергуємо і біля пам'ятника Шевченка, і біля СБУ. Загін ділиться на частини - одна тут , інша там».

 

 

Мати спеціальну освіту для вступу до лав загону Червоного Хреста не потрібно, досить пройти курси з надання першої допомоги. Всього в луганському загоні 15 чоловік різного віку та сфери діяльності - від вантажників до дизайнерів.

 

За словами Дмитра, загін першої допомоги був створений задовго до виникнення напруженої ситуації в Луганську, ще під час київських подій.

 

«Чому взагалі стало питання про загони першої домедичної допомоги ? Тому що ні одна офіційна державна служба не може працювати досить організовано у вогнищі конфлікту. Якщо це рятувальники - то вони займатимуться роботами по розбору якихось матеріалів, вони не можуть надавати медичну допомогу. Швидка допомога працює тільки на кордоні вогнища протистояння. І у кожної структури є нормативна база, яка регулює їх діяльність. А хто може піти у вогнище ? Природно, доброволець. Тому сформувалися такі загони, які себе дуже добре показали в Києві » , - розповів командир луганського загону Червоного Хреста.

 

 

Раніше волонтери збиралися три рази на тиждень, щоб відпрацьовувати навички надання невідкладної медичної допомоги. Спеціально запрошені інструктори перевіряли правильність виконання різних операцій.

 

 Приїжджали також представники міжнародної організації «Лікарі без кордонів» , які читали лекції і проводили майстер - класи. Але активізувався місцевий загін саме тепер, коли політичні події перемістилися з Києва у регіони.

 

«Останнім часом, у світлі останніх подій до нас приходить достатня кількість людей , - каже Дмитро. - Але «хотіти щось зробити » і «зробити» - це дві різні речі. Це специфічна робота і не кожен її може виконувати. Це і психо -емоційне напруження, а декого з новачків лякає навіть вид крові. Вони, звичайно, не можуть вступити до нас у загін рятувальників Червоного Хреста».

 

Фото – www.voshod-media.net

Джерело:

http://voshod-media.net/луганский-отряд-красного-креста-регу/

 

Ця ж інформація розміщена у дайджесті «Инфоглобус «Красного Креста» -  http://vk.com/club58542888?w=wall-58542888_1962

 

Переглядів: 689 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 06:27
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024