Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Квітень » 29 » Міська організація Червоного Хреста м. Стаханова про здобутки і перспективи
08:33
Міська організація Червоного Хреста м. Стаханова про здобутки і перспективи

СТРАТЕГІЯ  РОЗВИТКУ ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА

 

16 квітня 2014 в конференц - залі ПК ім. Горького,

напередодні 96 - ї річниці з дня народження

Червоного Хреста України, відбулося засідання

Правління міської організації, на якому з доповіддю

«Про хід виконання Стратегії розвитку

Стахановської міської організації Товариства

Червоного Хреста до 2020 року» виступила голова

Тамара Варганова .

 

 

 

 

 

Стратегічним цілями розвитку міської організації є удосконалення діяльності Червоного Хреста шляхом організаційного розвитку та зміцнення потенціалу , досягнення високої ефективності діяльності спрямованої на полегшення страждань і підвищення готовності до дій в екстремальних ситуаціях.

 

У складний час ми живемо: падає рівень життя і здоров'я населення , нестабільна політична та міжнародна обстановка. Як допомогти самотнім немічним старим, інвалідам , дітям - сиротам , біженцям , які втратили дах над головою, постраждалим від пожеж та надзвичайних ситуацій ? Ось головні питання , які стоїть перед нашою організацією .

 

Вирішити їх можна тільки спільно за участю волонтерів , організацій , бізнес - структур , кожного з нас. Дуже важлива участь молоді в цій гуманній місії . Ставши членом Товариства Червоного Хреста України, придбавши марку вартістю 10 грн., внісши пожертвування , Ви допоможете тим , хто потрапив у біду або важку життєву ситуацію і потребує нашої участі та підтримки.

 

Червоний Хрест сьогодні - це :

 

- Патронажна служба , яка в м. Стаханові надає медико - соціальну допомогу 651 чол. з числа одиноких престарілих громадян та інвалідів ;

 

- Робота кімнати медико - соціальної допомоги , банку одягу , в яких малозабезпечені можуть підібрати собі одяг, отримати медичну консультацію , виміряти артеріальний тиск. Тільки за минулий рік отримали допомогу 8740 осіб.

 

- Пункт прокату предметів догляду за хворими , милиць , ходунків , інвалідних колясок. Цією послугою тільки цього року скористалося 111 чол.

 

- Допомога постраждалим при стихійних лихах , аваріях , пожежах , НС;

 

- Діяльність Служби розшуку з розшуку та встановленню доль людей , зв'язок з якими втрачено в результаті збройних конфліктів та надзвичайних ситуацій ;

 

- Навчання населення наданню першої допомоги та догляду за хворими на дому , що запобігає подальшій інвалідності, а інколи і загибелі людей, особливо постраждалих при ДТП;

 

- Створення мобільних загонів першої допомоги ;

 

- Навчання населення на курсах першої допомоги ;

 

- Робота з профілактики та подолання туберкульозу , ВІЛ / СНІДу ,

 

- Пропаганда донорства ;

 

- Впровадження міжнародного гуманітарного права;

 

- Протидія торгівлі людьми.

 

Щорічно міською організацією проводяться засідання правління , президії , на яких розглядаються питання розвитку молодіжного та волонтерського руху , надання медико - соціальної допомоги ветеранам та ін., Місячники Червоного Хреста у квітні, восени - участь у Всеукраїнській акції милосердя , Місячник боротьби з туберкульозом, святкування ювілейних дат Червоного Хреста , свята донорів, День боротьби зі СНІДом та наркоманією, День захисту дітей , конкурси творів про донорів , конкурси робіт дітей - інвалідів «Голуб надії», щорічні змагання санітарних постів шкіл і ПТУ, проведення Всесвітнього дня першої допомоги , Дня людей похилого віку , Дня інвалідів тощо.

 

У 118 первинних організаціях Товариства налічується понад 25 тис. членів ТЧХУ , які оплачують щорічні членські внески.

 

ЗМІ широко висвітлювали всі заходи Товариства.

 

В обговоренні доповіді взяли участь Растегаева І.М. - зав. відділом комплектування донорських кадрів станції переливання крові , Варганова Т.В - медична сестра патронажна , Грищенко Т.І. - директор ЦСССДМ , волонтери педагогічного коледжу та інституту - Арська Вікторія й Овчинникова Юлія, Голодюк М.В. - голова ради волонтерів, соціальний педагог машинобудівного технікуму, Батищева Л.Н. - секретар жіночої ради.

 

Учасники засідання Правління прийняли постанову про активізацію роботи міської організації Товариства Червоного Хреста щодо залучення населення в члени Тоариства, особливо працівників комерційних структур та промислових підприємств, підготовки до звітно - виборної конференції 2015 р., активізації роботи зі створення, оснащення та навчання загонів швидкого реагування Червоного Хреста, забезпечити проведення акцій зі створення запасів продуктів, засобів гігієни, одягу для надання допомоги нужденним і на випадок надзвичайних ситуацій.

 

Галина Петренко,

секретар Президії Стахановської ГО ОКК

 

 

Фото – www.redcross.lugansk.ua

Джерело:

http://redcross.lugansk.ua/news/200-strategiya-razvitiya-krasnogo-kresta

 

 

Переглядів: 635 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 09:24
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024