Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Травень » 14 » У Донецьку підскочив попит на курси самооборони і мед підготовки
09:16
У Донецьку підскочив попит на курси самооборони і мед підготовки

МОДУ  ДИКТУЄ  СИТУАЦІЯ

     

 

     Навчитися рятувати людей коштує

     180 грн,  а оборонятися - всі 300.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На знімку: Тир. Постріляти із снайперської гвинтівки

або автомата обійдеться в 20 грн за постріл.

 

У Донецьку через неспокійну обстановки все більшої популярності набирають курси самооборони . Щоб убезпечити себе , жителі шахтарської столиці навчаються не тільки навичкам рукопашного бою та стрільби , а й навіть тактиці ведення збройного протистояння.

 

Як розповів газеті «Сегодня» президент обласної федерації прикладних єдиноборств Дмитро Алтухов , з початку масових протистоянь в нашому регіоні кількість бажаючих навчитися навичкам рукопашного бою збільшилася на чверть .

 

«В основному до нас приходять юнаки від 16 до 20 років , хоча іноді записуються навіть дівчата . Навчання прийомам самозахисту від холодної та вогнепальної зброї , а також навичкам рукопашного бою коштує 300 грн на місяць. Для досягнення позитивних  результатів потрібно займатися в середньому півроку», - пояснив Дмитро Алтухов.

 

Все більшу популярність набирає і страйкбол - гра, в якій можна не тільки навчитися тактиці ведення збройного бою, а й поводитися зі стрілецькою зброєю.

 

«Страйк-больна зброя на сто відсотків копіює бойову, але замість справжніх куль - стріляє маленькими пластиковими кульками. Для новачків наші фахівці проводять інструктаж і читають лекції з тактики ведення бою», - розповів організатор страйк-больних ігор Микола.

 

Відчути вагу автомата і « вполювати » парочку друзів можна за 200 грн на день. За додаткову плату в « іграшкову » війну можна ввести зовсім іграшкову БРДМ . А ось постріляти по - справжньому не тільки з пістолета або автомата, а й зі снайперської гвинтівки донеччанам пропонують по 20 грн за постріл.

 

Як розповіли в стрілецькому клубі, послугами тиру можна скористатися як дорослим , так і підліткам.

 

«Якщо ви не вмієте поводитися з вогнепальною зброєю - наші інструктори допоможуть освоїти всі навички стрільби. Правда , зараз дуже великий ажіотаж, тому записуватися в тир потрібно за кілька днів», - розповіли в стрілецькому клубі.

 

Зріс попит не тільки на курси самооборони, але і на послуги тренувального центру навчання надання медичної допомоги в екстремальних ситуаціях . Мінімальна 12 - годинна програма обійдеться в 180 грн з людини.

 

«До складу навчальної програми включені лекції, практичні заняття, рішення ситуаційних завдань , навчальні тренування. А після завершення курсів підготовки проводиться іспит і видача сертифіката» , - розповіли медики.

 

Якщо платити не хочеться, але є бажання навчитися надавати першу медичну допомогу - вам пряма дорога в Донецьке обласне Товариство Червоного Хреста України , яке знаходиться на пр. Ватутіна , 39. Правда , через великий наплив бажаючих потрібно записуватися заздалегідь.

 

 

«Курси проходять по мірі набору груп . Ми проводимо заняття як в денний час або у вечірній, так і у вихідні дні. А найголовніше - щоб було бажання і сили , адже надавати першу домедичну  допомогу – не так просто . Багато людей йдуть геть після кількох занять. Адже , наприклад , провести серцево - легеневу реанімацію фізично дуже складно, і навчитися цьому можуть далеко не всі», - розповіла нам тренер з навчання прийомам першої домедичної  допомоги Червоного Хреста  Ольга Заворотинська .

 

« ПІДХІД З РОЗУМОМ »

 

Психологи кажуть: навчатися прийомам самооборони і купувати зброю потрібно з розумом, інакше можна накликати біду. «У озброєної людини притупляється інстинкт самозбереження, тому в екстремальній ситуації це може коштувати здоров'я і навіть життя», - розповів психолог Юрій Головачов.

 

 

Фото – travmatik.com

Джерело:

http://www.segodnya.ua/regions/donetsk/v-donecke-podskochil-spros-na-kursy-samooborony-i-medpodgotovki-520099.html

 

 

Переглядів: 753 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 16.04.2024, 12:24
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024