Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Травень » 23 » Громадськість Черкащини матеріально підтримує батальйон територіальної оборони
15:54
Громадськість Черкащини матеріально підтримує батальйон територіальної оборони

ВІЙСЬКО І МИЛОСЕРДЯ

     

     В усіх областях України, в тому числі і на

     Черкащині, Міністерство оборони розпочало

     активну роботу з формування батальйонів

     територіальної оборони.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Їх мета - охорона державного кордону і стратегічних об’єктів, а також забезпечення діяльності органів державної влади.

 

Заходи з комплектування військових формувань проходять згідно із Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про часткову мобілізацію» та Указу Президента «Про затвердження положення про територіальну оборону України».

 

Повноваження щодо створення підрозділів покладено на обласні військові комісаріати. Батальйони входять до складу Збройних Сил України, а їхні бійці охоронятимуть важливі об’єкти місцевої інфраструктури, автомобільні та залізничні шляхи, боротимуться з диверсійними групами, а в разі необхідності, – посилюватимуть інші підрозділи.

 

На найближчому пленарному засіданні обласної ради, що пройшло 15 травня, депутати схвалили обласну програму «Територіальна оборона» та спрямували 2 мільйони гривень з обласного бюджету на співфінансування заходів програми.

 

Ці кошти спрямують на закупівлю бронежилетів, білизни, касок тощо. Озброєнням забезпечить Міністерство оборони України. Однак це тільки половина необхідної суми. Обласний військовий комісаріат відкрив спеціальний рахунок за допомогою якого усі небайдужі громадяни й підприємці Черкащини можуть переказати кошти і підтримати матеріально свій батальйон.

 

І хоча у Міноборони обіцяють забезпечити військових технікою та зброєю, допомагати солдатам зголосилися і місцеві мешканці, зокрема, посильну підтримку черкаському батальйону зголосилися надавати громадські організації й волонтери області.

 

Так, днями, одна з найбільших благодійних організацій області – обласний осередок Товариства Червоного Хреста в Україні, яку очолює депутат обласної ради Іван Гретченко, передала на потреби військових постільну білизну та засоби особистої гігієни в сумі більш ніж 13 тисяч гривень. Це, зокрема, ковдри, простирадла, мило тощо.

 

Кошти на придбання цієї допомоги червонохрестівці збирали й серед населення, й самі не залишились осторонь, перерахувавши одноденний заробіток кожного працівника організації на потреби військових.

 

За словами Івана Гретченка, хоча ситуація на Черкащині спокійна, проте, щоб цей спокій вберегти, треба знати, що є кому це робити. Він наголосив, що в теперішній ситуації, в області безумовно повинен існувати такий батальйон, бо в першу чергу це гарантує їй безпеку, адже ці війська нікуди не поїдуть, а забезпечуватимуть спокій нашої області. Відтак підтримка військовим нині дуже важлива.

 

 

 

 

– Багато хто з нас розуміє, що перш за все треба зберегти територіальну цілісність держави, тоді всі інші речі відходять на задній план. Важливо, щоб влада віднеслась до усіх цих хлопців-добровольців із розумінням та максимальним сприянням. Однак, на превеликий жаль, не все може наша держава. Тож допомога, навіть найменша, буде дуже актуальна для забезпечення наших військових. Адже вони захищають не просто нашу країну, вони стоять на сторожі нашої власної безпеки і миру, – відзначив під час зустрічі з представниками обласного військкомату Іван Іванович.

 

Депутат обласної ради також зауважив, що Товариство й надалі тісно співпрацюватиме з обласним військкоматом та братиме активну участь у наданні допомоги батальйону територіальної оборони як промтоварами, так і продуктами харчування, залежно від потреб військових.

 

 

Відділ інформаційного забезпечення та взаємодії із засобами масової інформації ОДА Черкащини

 

 

Фото – www.oblradack.gov.ua

Джерело:

http://oblradack.gov.ua/novini/2396-gromadskst-cherkaschini-materalno-pdtrimuye-batalyon-teritoralnoyi-oboroni.html

 

Переглядів: 756 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 00:39
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024