Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Травень » 27 » У Донецьку мобілізують медперсонал – ЗМІ
07:50
У Донецьку мобілізують медперсонал – ЗМІ

ЯКА ВІЙНА БЕЗ ЛІКАРЯ

                       

                      В Донецьку оголосили повну мобілізацію всього медичного персоналу.

                       Про це УНН повідомляє з посиланням на "Газету. ru".

 

 

 

 

Як повідомили у прес-службі "Донецької народної республіки", терміново потрібні лікарі та донори.

 

 

"Термінова мобілізація всього медичного персоналу, на лікарнях Вишневського, Калініна та обласної травматології. Терміново потрібні лікарі, волонтери, донори", - йдеться в повідомленні.

 

 

Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що в ніч на 27 травня в Донецьку під час обстрілу вантажівки з пораненими ополченцями загинули щонайменше 35 людей.

 

 

Як повідомляв УНН, за інформацією заступник голови Ворошиловської районної ради Донецька Івана Приходька, бойові дії в місті припинили до 4 ранку 27 травня. 

 

ДОВІДКА:

Українським військовим, пораненим в АТО, бракує донорської крові – медики

До Дніпропетровська продовжують доправляти поранених українських військових, учасників антитерористичної операції на Донбасі: у Дніпропетровській обласній лікарні імені Мечникова наразі лікують 12 бійців, які отримали серйозні ураження. Про це повідомив головний лікар цієї лікарні Сергій Риженко, передає УНН з посиланням на "Радіо Свобода".

За його даними, кількох військових лікарям «вдалося повернути до життя буквально з того світу». Зокрема, він розповів про те, як рятували важко пораненого офіцера, який втратив близько 3,5 літрів крові.

«У нього було дуже мало шансів зберегти життя, але наші фахівці змогли врятувати його. Ми дуже вдячні всім людям, які прийшли здати кров бійцям, але, на жаль, цього не достатньо», – сказав лікар.

Він звернувся до небайдужих українців з проханням прийти в цю п’ятницю, 30 травня, до лікарні імені Мечникова і здати кров для поранених військових. Прийом добровольців розпочнеться з 10:00.

Крім того, Риженко закликав небайдужих громадян допомогти фінансово з придбання дорогих ліків для поранених, адже коштів, які виділяються з обласного бюджету, вже недостатньо. Як повідомив лікар, середній вік поранених солдатів – 25 років, а офіцерів – 30-40 років.

Раніше в лікарні імені Мечникова проходило лікування п’ятеро українських військових, поранених в АТО під Маріуполем. Їхнє лікування повністю забезпечувалось з бюджету області.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело: 

http://www.unn.com.ua/uk/news/1347583-u-donetsku-mobilizuyut-medpersonal-zmi

 

Переглядів: 682 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 12:14
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024