Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Червень » 2 » Миколаївські рятувальники відпрацювали ситуації хімічної аварії, зіткнення на залізниці та лісової пожежі.
21:53
Миколаївські рятувальники відпрацювали ситуації хімічної аварії, зіткнення на залізниці та лісової пожежі.

ЛІКВІДАЦІЯ  УЧБОВИХ  АВАРІЙ

   

   Багатоступінчасті командно - штабні навчання

   провели миколаївські рятувальники 29-30 травня

   в Березнегуватському районі. У програму навчань

   входили: відпрацювання надзвичайних ситуацій

   на залізниці, в лісі і поблизу підприємств хімічної

   промисловості.

 

 

 

 

 

 

 

Про це повідомляє прес - служба Головного управління ГСЧС України в Миколаївській області.

 

 

 Під час штабних навчань була змодельована аварія на залізничному транспорті в результаті зіткнення пасажирського і вантажного потягів. Для більш реального наближення до умов уявної аварії було залучено пожежний і відновний поїзди станції Миколаїв Одеської залізниці.

 

 

 

 

Окремо відпрацьовувалася робота медичної служби, був залучений загін волонтерів Миколаївської обласної організації Товариства Червоного Хреста України,  який показав високий рівень підготовки та готовності до надання першої медичної допомоги в умовах кризової ситуації. Також перевірялася робота служби цивільного захисту торгівлі та харчування в рамках тактичного задуму.

 

 

 

 

Крім цього , рятувальники перевірили готовність до дій у разі виникнення пожежі в лісовому урочищі Біла криниця , Мураховського лісництва , де, за тактичним задумом , існувала загроза поширення пожежі на базу відпочинку імені Башкірова і була потреба в термінової евакуації дітей і персоналу бази відпочинку. Було відзначено злагодженість дій представників лісничого господарства та рятувальників при гасінні умовної пожежі, робота медичної служби з надання допомоги « постраждалим від пожежі».

 

 

 

Командно - штабні навчання

 

Ще один напрямок, який розглядався в рамках навчання, було відпрацювання дій у разі виникнення надзвичайної ситуації внаслідок аварії на аміакопроводі з викидом аміаку в повітря , проведення режимно - обмежувальних заходів в населених пунктах , які потрапляють в зону хімічного забруднення і координація дій при виконанні заходів дегазації санітарної обробки території, надання необхідних рекомендацій населенню. Також було практично відпрацьовано дії з приведення в готовність захисних споруд цивільного захисту .

 

У ході проведення навчань підбивалися проміжні підсумки, окремо виділялися недоліки і давалися рекомендації щодо їх усунення. В останній день були узагальнені результати і дана оцінка проведеного навчання за підсумками двох днів. Загалом навчання пройшли на високому рівні.

 

 

 

Як відомо , Березнегуватський район - один з найбільших адміністративних одиниць Миколаївської області. Тут проживає понад 20 тисяч жителів. Район має власну залізничну станцію і налічує ще 6 по периметру території району на відстані 25-45 км від райцентру. До складу Березнегуватського району входять 43 населених пункти.

 

Раніше рятувальники проводили тактико - спеціальні навчання в будинку торгівлі «Південний Буг».

 

Крім того, відпрацювали гасіння лісових пожеж в Андріївському урочищі.

 

 

Фото –www. nikvesti.com

Джерело:

http://nikvesti.com/news/incidents/54309

 

Переглядів: 779 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 00:19
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024