Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Червень » 10 » На Московський вокзал Санкт-Петербурга прибуде спеціальний донорський поїзд
06:23
На Московський вокзал Санкт-Петербурга прибуде спеціальний донорський поїзд

НЕЗВИЧАЙНА АКЦІЯ

   

   

   У вівторок, 10 червня, о 10 годині ранку на

   Московський вокзал Петербурга з Москви прибуде

   спеціальний потяг «Донорська стріла», у вагонах

   якого будуть не пасажири, а медичний персонал

   та волонтери.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Медики допоможуть усім бажаючим здати кров у рамках спільної акції «Фонду донорів» і ВАТ «РЖД».

 

Два вагони будуть повністю обладнані під пересувну станцію переливання крові з комфортними кріслами для донорів, міні-столовими та кімнатами для відпочинку. Зустрічати потяг будуть представники адміністрації міста, лікарі Міської станції переливання крові, донори та журналісти.

 

Акція «Донорська стріла» вже знайома петербуржцям ще з минулого року - в 2013 році вона проводилась в тестовому режимі на Вітебськом вокзалі. Цього року організатори врахували всі недоліки попереднього року і обіцяють на цей раз зробити процес здачі крові в настільки незвичайних умовах максимально зручним для донорів.

 

 

 

 

«На Московському вокзалі буде працювати звукове сповіщення, на перонах і території вокзалу будуть розміщені покажчики та інформаційні стійки, - розповідає Дмитро Головкін, голова Комітету з молодіжної політики Жовтневої залізниці. - У самих вагонах зроблена дуже зручна навігація, яка продумана так, щоб не було стовпотворіння».

 

З 10 ранку до 12 години 30 хв. будь-яка здорова людина, охоча здати кров на донорство, може прийти до поїзда «Донорська стріла», зареєструватись, отримати унікальний код для проходу у вагон і здати кров.

 

Розповідаючи про незвичайну донорську акцію ВАТ «РЖД», Дмитро Головкін додав інтриги, заявивши, що всіх учасників чекає сюрприз на Московському вокзалі, і порадив тримати напоготові електронні гаджети для зйомки відео і фотографій.

 

 

 

 

Акція «Донорська стріла» проводиться напередодні Всесвітнього дня донора, який весь світ відзначатиме 14 червня. Вперше уряд Росії буде в цей день офіційно через ЗМІ вітати донорів країни.

 

«Ситуація з донорством в країні стоїть гостро і будь-який крок назустріч нужденним людям дуже важливий», - сказав на прес-конференції, присвяченій акції та ситуації з донорською кров'ю, Дмитро Головкін.

 

Головний лікар ДУ «Міська станція переливання крові», Володимир Красняков, уточнив, що для того, щоб наблизитися до європейських норм, нам потрібно досягти хоча б французької позначки 40 донорів на 1000 жителів країни.

 

 

 

 

У Петербурзі в цьому році ситуація з донорством нормалізувалася настільки, що в даний час здача крові ведеться по запису. Донори в місті на Неві дуже активні, і з приводу їх присутності на акції «Донорська стріла» організатори не переживають. У день акції на Московському вокзалі свою кров зможуть здати 100 петербуржців.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://nevnov.ru/mediczina/zdorove/na-moskovskij-vokzal-pribudet-speczialnyij-donorskij-poezd.html#sthash.RBdLSSZs.dpuf

 

Переглядів: 786 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 10:24
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024