Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Червень » 11 » Огляд діяльності МКЧХ на території України станом на 10 червня 2014
07:02
Огляд діяльності МКЧХ на території України станом на 10 червня 2014

ДІАЛОГ В УМОВАХ ЗБРОЙНОГО КОНФЛІКТУ

 

В Україні МКЧХ підтримує діалог з органами

влади з питань розв'язання найбільш нагальних

гуманітарних питань.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Наша організація надає медикаменти та матеріали медичного призначення лікарням, людям, пораненим в ході збройних зіткнень у східних областях країни, відвідує осіб, які утримуються під вартою у зв'язку зі сформованою обстановкою, і підтримує діяльність Українського Товариства Червоного Хреста з надання першої допомоги. МКЧХ співпрацює з Міністерством оборони та з Міністерством внутрішніх справ з питань імплементації норм міжнародного гуманітарного права в їх процедури прийняття рішень при здійсненні оперативної діяльності.

 

Медична допомога

 

З квітня 2014 р. МКЧХ надає медикаменти і матеріали медичного призначення лікувальним закладам по всій території Донецької, Луганської та Харківської областей. Десятки лікарень в Донецьку, Слов'янську, Краматорську та Маріуполі, Червоному Лимані, Лисичанську, Рубіжному та Старобільську Луганської області та в Ізюмі Харківської області отримали допомогу медичного призначення, гостро необхідну для лікування поранених.

 

Особи, які тримаються під вартою

 

У Києві, Одесі та Харкові делегати МКЧХ відвідують осіб, взятих під варту у зв'язку зі сформованою ситуацією. Виключно гуманітарна мета цих відвідувань полягає в тому, щоб оцінити умови, в яких містяться люди, і поводження з ними. Подробиці цих відвідувань залишаються конфіденційними.

 

Діалог зі збройними силами і поліцією

 

У квітні 2014 р. МКЧХ і Міністерство оборони спільно організували одноденний семінар з МГП для старших офіцерів Генерального штабу Збройних сил і Міністерства оборони України. За цим заходом послідував семінар з МГП, який проводився 2-3 червня в Дніпропетровську для офіцерів Генерального штабу, які беруть участь в операціях в східних областях країни. Питання інтеграції норм МГП у ведення операцій обговорювалося 29 травня з офіцерами Національної гвардії України в Києві.

 

Підтримка Товариства Червоного Хреста України

 

 

 

 

МКЧХ надає експертну та матеріальну підтримку Українському Червоному Хресту з метою розвитку і зміцнення його потенціалу з надання першої допомоги і наданню інших гуманітарних послуг у надзвичайних ситуаціях. 21 квітня МКЧХ та Український Червоний Хрест провели чотириденний навчальний семінар для інструкторів в Києві, учасниками якого стали добровольці Українського Червоного Хреста. Надалі вони будуть самі навчати інших прийомам надання першої допомоги.

 

Наша присутність

 

У МКЧХ є делегація в Києві, де постійно працюють 25 співробітників, а також три офіси: у Донецьку, Харкові та Одесі. Організація посилює свою присутність у цих містах на сході країни, щоб можна було більш ефективно вирішувати гуманітарні питання, що виникають у зв'язку з обстановкою в Східній Україні.

 

 

Фото – www.icrc.org

Джерело:

http://www.icrc.org/rus/where-we-work/europe-central-asia/ukraine/overview-ukraine.htm

 

 

Це ж повідомлення у добірці новин дайджесту «Инфоглобус «Красного реста» за 11 червня 2014 р. - http://vk.com/club58542888?w=wall-58542888_2484

 

Переглядів: 837 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 13:36
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 0
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024