Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Червень » 12 » Аромотерапія: лимон - начальнику, лаванду – коханцеві
13:32
Аромотерапія: лимон - начальнику, лаванду – коханцеві

У СВІТІ  ПАХОЩІВ

 

Про те, що запахи впливають на настрій

і працездатність, відоме з давніх часів.

Британські вчені з провінції Нортумбрія дійшли

висновку, що запах  розмаринової олії покращує

пам'ять. Вдихаючи цей аромат, можна згадати

вже забуті події з минулого чи міцно тримати

в голові майбутні завдання.

 

 

Такі результати показав експеримент. Його учасників розділили на дві групи і запропонували  завдання, за якими оцінювали роботу пам'яті. Експерти ховали предмети і через годну просили добровольців їх знайти або пропонували передати певний предмет в строго зазначений час. Одна група виконувала завдання в приміщенні, в якому стояв відчутний запах розмаринової олії, а інша - у звичайному.

 

 

Швидше справлялися учасники, яких тестували в «ароматній» кімнаті. Керівник дослідження, вчений Марк Мосс, вважає, що запах розмарину позитивно впливає на здатності людей пам'ятати певну інформацію. Він запропонував використовувати ароматизатори з розмариновою олією в офісах, де працівникам потрібна висока концентрація уваги і хороша пам'ять.

 

 

Про те, що запахи впливають на настрій і працездатність, відомо з давніх часів. Однак дослідники не заспокоюються, проводять експерименти і дослідним шляхом доводять вірність цих припущень.

 

Так, вчені Вестмінстерського університету довели, що запах шоколаду здатний активізувати роботу імунної системи людини. Темний шоколад - точніше, його аромат з ледь помітною гірчинкою - викликає викид в кров гормонів щастя (ендорфінів), які підвищують настрій і навіть здатні зменшити біль.

 

Згідно з дослідженнями Єзуїтського університету Уілінга, запах м'яти здатний підсилювати мотивацію і навіть надихнути людей на подвиги. А аромат лаванди покращує настрій, знижує тривожність і підвищує сексуальне збудження.

 

Це довели дослідники Медичної школи при університеті Майямі. Крім всього іншого, лаванда допомагає мозку краще думати. Так що ця рослина може не тільки зробити людину щасливою, але і стане в нагоді при розгадуванні кросвордів.

 

Дослідження вчених з Південної Кореї показало, що запах кавових зерен допомагає організму боротися зі стресами. А вчені з Університету Торонто прийшли до висновку, що запах лимона робить людей щедрішими, що варто взяти на озброєння волонтерам Червоного Хреста.

 

На замітку:

 

Ефірні масла використовують також для лікування суглобів. Наприклад, лаванда, розмарин, герань, м'ята перцева, імбир, майоран мають болезаспокійливу дію. Для поліпшення кровообігу в суглобах при артритах, артрозах, бурситах підійдуть чебрець, шавлія, розмарин, лимон, мандарин, часник, евкаліпт.

 

Дуже ефективні суміші ефірних олій. Ось один із популярних рецептів.

 

Треба взяти 1 ст. ложку персикової олії, додати по 4 краплі олії евкаліпта і лаванди і 5 крапель олії лимона. Отриману суміш втирати в хворий суглоб. Але перш, ніж робити це, все-таки краще проконсультуватися з лікарем.

 

 

Фото - www.trud.ru

Джерело:

http://www.trud.ru/article/06-06-2014/1313964_limon--nachalniku_lavandu--ljubovniku.html

 

 

 

 

Переглядів: 668 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 04:52
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024