Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Червень » 13 » Європейська регіональна конференція Федерації товариств ЧХ і ЧП, яка проходила 3-6 червня у Флоренції.
21:35
Європейська регіональна конференція Федерації товариств ЧХ і ЧП, яка проходила 3-6 червня у Флоренції.

ЗДОЛАТИ  ВИПРОБУВАННЯ

   

   У ці дні Італійський Червоний Хрест відзначає

   своє 150-річчя. Та незважаючи на ювілей,

   доводиться долати у повсякденних турботах

   чимало труднощів. Найкраще це робити гуртом,

   разом з партнерами з інших національних

   Товариств Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

Проблемам, викликаних кризою в економіці деяких держав в ЄС,  і була присвячена Європейська регіональна конференція Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, яка проходила  3-6 червня у Флоренції. Віце-президентом ФТ ЧХ і ЧП є Франческо Рокка, президент Італійського Червоного Хреста.

 

Радіо «Ватикан» подало з конференції  репортаж, уривок з якого публікуємо нижче:

 

«На сьогоднішній день 53 європейських і центральноазіатських національних Товариства Червоного Хреста стикаються зі зростаючими проблемами економічної кризи. Продовольчу допомогу від червонохрестівців отримують 3,5 млн. європейців.

 

 

 

На знімку: (зліва на право) Іван Усіченко, президент ТЧХУ та Франческо Рокка,

під час його візиту у Київ 18-20 лютого 2013 р.

 

 

Президент Червоного Хреста в Італії Франческо Рокка розповів:

«Як завжди, Італійський Червоний Хрест активно відгукується на проблеми у своїй країні. З моменту заснування і донині ми пережили разом з нашими співгромадянами і війни, і землетруси, - на жаль, також і два недавніх руйнівних землетруси в Емілії і в Аквілі. Проте, наше повсякденне життя наповнене турботою про багатьох соціально незахищених людей, про тих, хто живе в реабілітаційних центрах, про знедолених: це один з аспектів нашої насиченої роботи. У цей час економічна криза жорстоко вражає наш народ, і Червоний Хрест всіляко намагається прийти людям на допомогу, бути поруч з тими, хто опинився в непростих умовах».

 

Говорячи про гуманітарні пріоритети Червоного Хреста щодо Європейського континенту, Франческо Рокка зазначив, що вони спрямовані на подолання наслідків кризи.

 

«В Італії, - сказав він, - ця драма особливо відчувається. Але криза також торкнувся й інших європейських країн: Іспанії, Греції, країн Східної Європи. Вона зачіпає мільйони людей, і вони будуть відчувати її наслідки протягом багатьох років. Тому, наше завдання - це бути готовими не тільки до надання матеріальної допомоги, а й до створення нових можливостей, навчання кваліфікованого персоналу».

 

Робота Червоного Хреста на європейському рівні надзвичайно різноманітна і намагається дати конкретні відповіді на реальні потреби людини. Іншим аспектом, безумовно, є міграція, тому що в нашій країні ми багато чуємо про цей феномен, але також і для інших країн Європи міграція стає дуже серйозною проблемою, зазначив президент Італійського Червоного Хреста.

 

 

«У цьому відношенні наше завдання полягає в розробці способів для більш сприятливої інтеграції та прийому людей, які рятуються від збройних конфліктів і внутрішніх ситуацій, що стають все більш катастрофічними», - підкреслив керівник Товариства».

 

 

Докладніше цей репортаж радіо «Ватикан» див. - http://katolik.ru/mir/119348-italyanskomu-krasnomu-krestu-150-let.html

 

 

 

До цього додамо, що на цій конференції  відбулася зустріч української і російської делегацій, які очолювали Іван Усіченка і Раїса Лукутцової, президенти національних Товариств Червоного Хреста України і Росії. Тут вони обговорювати можливості співпраці між своїми національними Товариствами в умовах збройного конфлікту на сході України. Обидві сторони дійшли згоди, що попри конфлікт, потрібно зробити все від них залежне, щоб добитися дотримання його учасниками принципів міжнародного гуманітарного права і забезпечити збір і поставки гуманітарної допомоги у постраждалі регіони для цивільного населення.

 

Результати перемовин викладено у їх спільній Заяві, яку ми подавали у Новинах за адресою - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2014-06-02-3426

 

 

Фото – з вільних джерел в Інтернеті

 

Огляд за матеріалами з Інтернету підготував О. Апостолюк,

волонтер Товариства Червоного Хреста України

 

Переглядів: 642 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 11:22
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024