Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Червень » 14 » У Всесвітній День донора представники Червоного Хреста Полтавщини привітали донорів області
21:59
У Всесвітній День донора представники Червоного Хреста Полтавщини привітали донорів області

ЖИВІ  ЛІКИ

 

Сьогодні в актовому залі Полтавської обласної

станції крові головний лікар Володимир Рудик

та голова Товариства Червоного Хреста

в Полтавській області Ірина Плюсніна разом

з волонтерами привітали полтавських донорів.

 

 

 

 

 

 

 

 

У травні 2005 року, під час 58-ї сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я, яка проходила в Женеві, був заснований міжнародний Всесвітній День донора крові, який відзначається щорічно 14 червня.

 

 

 

 

Як розповів Володимир Рудик, головний лікар Полтавської обласної станції переливання крові, завдяки добровільним ініціативам, торік було заготовлено майже 14 тисяч літрів донорської крові.

 

 

 

 

«Починаючи з 2005 року на станції працює апарат автоматичного плазмафорезу, який дозволяє заготовити велику кількість плазми від одного донора - 600-800 мл. Два останні роки на станції працює сепаратор клітин крові, який дозволяє заготовляти клінічно ефективні дози концентрату тромбоцитів, необхідні для лікування дітей та дорослих хворих на онкогематологічні захворювання», - уточнив Володимир Рудиків.

 

 

 

 

На сьогоднішній день на Полтавщині живе 2862 Почесних донора України.

 

 

 

 

«Щодня до нас приходять 25-30 осіб, які стають донорами. На станції також працює виїзна бригада, яка заготовляє донорську кров в районах - цього року до благородної справи найбільш активно підключилися Полтавський, Великобагачанський, Котелевський, Диканський і Машівський райони». – підкреслив В. Рудиків.

 

Щоб досягти звання «Почесний донор» потрібно не менше 40 разів здати максимально допустиму дозу - 450 мл.

 

 

 

 

Голова Товариства Червоного Хреста в Полтавській області Ірина Плюсніна разом з волонтерами Червоного Хреста та вихованцями Палацу дитячої та юнацької творчості привітала полтавських донорів і вручила їм подарунки:

 

- Життя і здоров'я людей часто залежить не тільки від умінь і знань лікаря, турботи медичного персоналу, а й від своєчасного надходження поки що незамінних «живих ліків» - крові, а отже, і від донорів. Дякуємо за ваші добрі серця і внесок у збереження життя і здоров'я наших земляків, ви потрібні щодня, а зараз, у наш неспокійний час, ваша благородна справа особливо необхідна. - Наголосила Ірина Плюсніна.

 

 

Фото – www.vpoltave.info

Джерело:

http://vpoltave.info/read/novost/id/200198417/Vo-Vsemirnyjj-Den-donora-predstaviteli-Krasnogo-Kresta-pozdravlyali-donorov

 

Переглядів: 780 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 02:28
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024