Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Червень » 19 » Для голів міськрайонних організацій відбувся дводенний семінар-навчання
22:55
Для голів міськрайонних організацій відбувся дводенний семінар-навчання

РОЗРОБЛЯЮЧИ  НОВУ СТРАТЕГІЮ

 

 

Днями на базі Черкаського національного університету імені

Богдана Хмельницького відбувся обласний дводенний семінар

для голів міськрайонних організацій Червоного Хреста Черкащини

під назвою: «8 елементів більш безпечного доступу».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Крім того, протягом заходу керівники червонохресних організацій взяли участь у тренінгу з надання першої допомоги та в засіданні Президії Правління обласної організації.

 

Розпочинаючи захід, очільник обласної організації Іван Гретченко виділив 8 головних елементів, яких мають дотримуватися представники Товариства під час виконання своїх повсякденних обов’язків. Основною метою кожного елемента є підвищення визнання та безпеки для того, щоб розширити доступ до нужденних у надзвичайних і небезпечних ситуаціях, у тому числі при збройних конфліктах, внутрішніх заворушеннях і напруженості.

 

 

 

 

Тож Іван Іванович зупинився на кожному з них:

 

- Оцінка ситуації та ризиків.

 

МЕТА: національні товариства повинні мати чітке розуміння взаємопов’язаних політичних, соціальних, культурних та економічних аспектів розвитку оперативного середовища і невід’ємних ризиків, а також основних заходів для попередження й ліквідації ризиків.

 

- Правова база і стратегія.

 

МЕТА: національні товариства повинні мати правові та нормативні акти, а також розробити політику, що забезпечить основу, від якої можна відштовхуватися під час виконання їх гуманітарного мандата і місії у відповідності з політикою Руху, міжнародним гуманітарним правом (МГП) і внутрішнім законодавством.

 

- Визнання організації.

 

МЕТА: національні товариства отримали високу ступінь визнання серед ключових зацікавлених сторін шляхом надання відповідної гуманітарної допомоги та захисту людей згідно з основоположними принципами.

 

- Визнання особистості.

 

МЕТА: співробітники та волонтери досягли високого ступеня визнання серед ключових зацікавлених сторін, працюючи відповідно до основоположних принципів та іншої політики Руху.

 

- Ідентифікація.

 

МЕТА: національні товариства вживають всіх необхідних заходів для захисту й заохочення організацій візуальною ідентичністю та їхніх співробітників і волонтерів.

 

- Внутрішня координація та комунікація.

 

МЕТА: національні товариства реалізують добре розвинену внутрішню комунікацію й координацію стратегії та механізмів, які підсилюють координацію з іншими компонентами Руху.

 

- Зовнішня координація та комунікація.

 

МЕТА: національні товариства реалізують добре розвинену зовнішню комунікацію й координацію через механізми та стратегії, які підвищують координацію із зовнішніми суб’єктами.

 

- Оперативне управління безпекою.

 

МЕТА: національні товариства взяли на себе зобов’язання і відповідальність за охорону та безпеку персоналу й волонтерів. Розроблена та реалізована операційна система управління ризиками і безпекою.

 

Наприкінці заходу, голови міськрайонних організацій взяли участь у тренінгу з основ першої допомоги, на якому оновили свої теоретичні знання та попрактикувалися надавати екстрену допомогу при виникненні невідкладних станів. Провела навчання Любов Коваль — тренер обласної організації з надання першої допомоги.

 

Завершився семінар засіданням Президії  Правління Черкаської обласної організації Товариства, на якому учасники обговорили роботу з підготовки населення та навчання волонтерів навичкам надання першої допомоги, зміцнення матеріальної бази щодо реагування на надзвичайні ситуації. Зокрема, протягом квітня — травня 2014 року при обласній організації підготовлено та сформовано загін першої допомоги в складі 11 осіб,  з числа волонтерів та працівників Товариства, котрий очолює Любов Коваль.

 

Крім того, за ініціативи голови обласного осередку  Івана Гретченка та ректора ЧНУ, професора Анатолія Кузьмінського сформовано групу (загін) швидкого реагування в складі 13 осіб,  з числа студентів факультету фізичної культури, спорту і здоров’я. Варто зазначити, що тренером обласної організації підготовлено 230 осіб, із числа населення та волонтерів,  за 6-ти  та 12-годинними програмами з питань набуття навичок надання першої допомоги.

 

Наприкінці засідання Президії Правління Черкаської обласної організації Товариства Червоного Хреста постановила продовжувати роботу з підготовки загонів першої допомоги та забезпечення їх (як обласного, так і районних загонів) необхідним табельним майном та екіпіровкою.

 

По завершенню інтенсивної дводенної роботи, щирими українськими піснями працівників Товариства привітали волонтери-червонохрестівці, студенти ЧНУ.

 

Фото – прес-служби Черкаської ОО ТЧХ України

Джерело:

http://redcross.ck.ua/?p=3691#more-3691

 

Переглядів: 663 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 03:38
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024