Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Червень » 21 » Тонна аптечок для надання невідкладної медичної допомоги готова для відправки зі США в Україну
10:55
Тонна аптечок для надання невідкладної медичної допомоги готова для відправки зі США в Україну

БЮРОКРАТИЧНІ  РОГАТКИ

 

 

 

 

Нещодано в Українському кризовому медіа-центрі відбувся

брифінг, в якому взяли участь: Марко  Супрун з міжнародної

ініціативи «Захист патріотів», Уляна Супрун, директор з

гуманітарних ініціатив Світового Конгресу Українців, Дмитро

Логгінов, керівник мобільного загону рятувальників Товариства

Червоного Хреста України.

 

 

 

 

 

 

 

Інформ-агенство УНН, повідомляючи про цю подію, цитує уривки з виступів його учасників:

 

«Десь шістдесять відсотків смертей на Сході України відбуваються через катастрофічні кровотечі. Червоний Хрест і Світовий Конгрес Українців закупили понад 700 кілограмів аптечок першочергової допомоги, які можуть посприяти у врятуванні життя українських солдатів у зоні ATO», - повідомив Марко  Супрун з міжнародної ініціативи« Захист патріотів» під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

 

 

 

 

Для повного забезпечення української армії потрібно 10 тонн індивідуальних аптечок. Вартість одного такого комплекту становить близько 100 доларів кожен. На даний момент вітчизняних еквівалентів в Україні немає.

 

Представники Червоного Хреста вже провели навчання в Києві та зонах ATO для українських військовослужбовців і цивільних осіб, які сьогодні перебувають на територіях постійного високого ризику для життя.

 

Марко Супрун зазначив: «Існуючі регуляторні бюрократичні процедури блокують негайне використання американських аптечок першої медичної допомоги в Україні. Єдина можливість для їх ввезення на територію України з США - це отримання одноразового сертифіката для перевезення повної партії. Це означає, що Червоний Хрест змушений придбати ще більше 8 тонн аптечок невідкладної допомоги і переправити їх всі разом в Україну».

 

Уляна Супрун, директор з гуманітарних ініціатив Світового Конгресу Українців підкреслила: «Чинне українське законодавство створює істотний бар'єр для гуманітарної допомоги. Отримання всіх необхідних документів у так званому «спрощеному» режимі займе не менше 4-5 місяців. А зараз на Сході України кожен день може коштувати людського життя».

 

 «Зелене світло» від української влади на спрощення процедури передачі такого виду невідкладної допомоги сьогодні життєво необхідне для тисяч українських солдатів», - завершив брифінг Дмитро Логгінов, керівник мобільного загону рятувальників Товариства Червоного Хреста України.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://www.donbass-info.com/content/view/12986/12997/

 

Переглядів: 1079 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 08:18
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024