Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Червень » 23 » Архангельськ чекає на біженців з України: зустріч губернатора Помор'я Ігоря Орлова з лідерами української діаспори
11:06
Архангельськ чекає на біженців з України: зустріч губернатора Помор'я Ігоря Орлова з лідерами української діаспори

ПЕРЕСЕЛЕНЦЯМ  БУДУТЬ РАДІ

 

   

   19 червня губернатор Архангельської області РФ Ігор Орлов

   зустрівся з представниками української національно-культурної

   автономії Помор'я.

 

 

 

 

У діалозі двох сторін також взяли участь заступник губернатора з регіональної політики Сергій Ковальов та міністр з розвитку місцевого самоврядування Наталія Кадашова.

 

Головною темою бесіди стало обговорення ситуації на Україні, а також можливість надання допомоги жителям країни, змушеним залишити батьківщину.

 

- Для мене абсолютно очевидно, що будь-яка нормальна людина, незалежно від національності, не може байдуже ставитися до подій на Україні, - задав тон зустрічі губернатор Ігор Орлов. - Тому сьогодні ми повинні надати всю необхідну допомогу людям, яких змусили залишити країну.

 

Стурбованість ситуацією висловив і президент української національно-культурної автономії Юрій Мазур.

 

- Люди, які постраждали в ході обстрілів, залишилися без даху над головою, втратили майна, потребують і  матеріальної, і моральної допомоги. Вони повинні знати, що їх не кинули напризволяще, що їх підтримують, - зазначив Юрій Мазур.

 

Влада, яка допомагає людям

 

За словами губернатора Ігоря Орлова, останнім часом в Архангельську область переїхало 955 громадян України. З них більше 200 попросили статус «тимчасового перебування». Десь 50 осіб вже звернулися про надання статусу «біженців».

 

- Тиждень тому я був у Коношському районі, там дев'ять осіб прийняли рішення звернутися за статусом «біженців» та просили про допомогу в переселенні, - розповів Ігор Орлов. - Ми вже розпочали цю роботу. Крім того, ми передали майно з резерву цивільної оборони в розпорядження МНС для відправки у південні регіони Росії. І це не поодинокий приклад наших зусиль. Ми зобов'язані і будемо реагувати на такі події, тому що ми - влада, - сказав Ігор Орлов.

 

Що стосується Помор'я, то губернатор розпорядився створити в регіоні спеціальний центр, який займатиметься збором інформації та організацією допомоги біженцям з України.

 

- Ми надаємо для збору допомоги приміщення нашого регіонального Центру патріотичного виховання. Також організуємо контроль як за надходженням, так і за перевезенням і передачею адресному гуманітарної допомоги, щоб вона дійшла до постраждалих людей і тих біженців, які перебувають на території не тільки в Архангельській області, а й в інших регіонах Росії, - зазначив заступник губернатора Сергій Ковальов . - Крім того, ми виступили з пропозицією створити наглядову раду з надання допомоги біженцям, куди увійдуть представники обласної Громадської ради, Червоного Хреста і української національно-культурної автономії.

 

Створити всі умови для життя і роботи

 

Як зазначив Ігор Орлов, переселенцям буде надана допомога в отриманні необхідних документів і дозволів на роботу. Відповідні переговори з регіональним управлінням федеральної міграційної служби вже проведені.

 

- Необхідно максимально полегшити постановку на міграційний облік. Адже у людей, які приїхали до нас з України, немає російських документів,-підкреслив губернатор. - Зі свого боку ми допоможемо оформити всі потрібні дозволи та працевлаштувати людей за фахом, тим більше, що на деякі робочі місця у нас є вакансії.

 

На завершення бесіди представники української національно-культурної автономії сердечно подякували Ігорю Орлову за допомогу та участь у житті українців. Глава регіону зазначив, що народи Росії та України завжди жили єдиною родиною і висловив надію, що ніякі політичні конфлікти не вплинуть на дружбу братів-слов'ян.

 

Допомогти може кожен!

 

Надати гуманітарну, а також матеріальну допомогу біженцям з України може кожен житель півночі.

 

Допомога приймається в Центрі патріотичного виховання та допризовної підготовки молоді за адресою:

Архангельськ, Троїцький проспект, 118 (починаючи з 23 червня).

Уточнити, яка саме допомога потрібна в першу чергу, можна за телефоном:

8 (8182) 211-422.

 

Також можна звернутися до президента української національно-культурної автономії Юрію Мазуру за телефоном: +7 911 563 31 25 або виконавчого директора автономії Лідії Чемко за телефоном: +7 911 563 39 41.

 

Прес-служба Губернатора та Уряду Архангельської області

 

Фото – www.dvinanews.ru

Джерело:

http://vk.com/club58542888?w=wall-58542888_2639

 

 

Переглядів: 633 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 22:39
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024