Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Червень » 25 » Прокуратура взялася за небезпечні пляжі на Дніпрі
06:59
Прокуратура взялася за небезпечні пляжі на Дніпрі

ЩОБ  ЗАПОБІГТИ ТРАГЕДІЯМ НА ВОДІ

 

   

   Початок купального сезону у Дніпропетровській

   області вже встиг захмаритися кількома

   смертями. Причому, у трьох випадках загинули

   діти. Остання трагедія на воді сталася ввечері

   у неділю, 22 червня, на житловому  масиві

   «Сонячний» у Дніпропетровську.

 

 

 

 

 

 

Як нам розповіли в прес-службі ДСНС у Дніпропетровській області, 12-річна дівчинка без батьків відпочивала на забороненому, непристосованому для купання, пляжі.

 

За попередньою інформацією, вона намагалася зірвати латаття, що ростуть у Дніпрі, але в двадцяти метрах від берега потрапила в яму і стала тонути. Пізніше рятувальники дістали її тіло з двометрової глибини.

 

Згідно зі статистикою, як правило, такі нещасні випадки відбуваються саме на неофіційних пляжах, що не впорядковані, і там не працюють рятувальники. Люди звикли відпочивати на найближчих до свого місця проживання водоймах, і з року в рік піднімається питання про те, що місту-мільйоннику не вистачає безпечних місць відпочинку біля води.

 

«З травня цього року на водоймах Дніпропетровської області вже втратили життя 23 людини, врятовано 15 осіб», - розповів нам начальник прес-служби облуправління ДСНС Дмитро Вдовиченко.

 

 

 

 

Відкрили всього три пляжі

 

У цьому сезоні в Дніпропетровську офіційно відкрили всього три пляжі - на Монастирському острові, в парку ім. Воронцова на лівому березі і в парку ім. Станіславського в житловому масиві «Придніпровськ».

 

Але, як нам розповіли в Дніпропетровській  міжрайонній екологічній прокуратурі, і на них відпочивати було небезпечно навіть після перевірки та дозволів від міського управління Держсанепідемстанції. Зокрема, на цих пляжних зонах відсутні рятувальні пости, туалети, питні фонтанчики, медпункти, засоби порятунку з відповідними написами, акваторія не була обгороджена буйками. Тільки після втручання прокуратури ситуацію вдалося виправити.

 

«На сьогоднішній день всі наші зауваження були враховані і проблеми усунені. Тепер всі три пляжі цілком придатні для відпочинку і отримали паспорти. Фахівці СЕС також перевірили якість води в акваторії, вона відповідає нормі », - запевнив  нас співробітник Дніпропетровської міжрайонної екологічної прокуратури Герман Колесник.

 

 

 

 

Найнебезпечніший пляж

 

Найбільш безпечним з точки зору наявності рятувальників є пляж на Монастирському острові, де розташований рятувальний пункт співробітників ДСНС. Решта два пляжі курирують рятувальники районних комунальних служб. Крім того, на Монастирському проводять навчання волонтери Червоного Хреста, де бійці ДСНС навчають відпочивальників порятунку людей на воді. Чергові заняття волонтерів пройшли 22 червня. У них змогли взяти участь усі бажаючі.

 

«До тренувань приєдналися також відпочиваючі. Особливу активність проявили відпочивальники з дітьми», - розповіли нам в прес-службі ДСНС в Дніпропетровській області.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://newsportal.com.ua/novosti/972-v-dnepre-prokuratura-vzyalas-za-opasnye-plyazhi

 

 

Переглядів: 748 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 20:19
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024