Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Червень » 26 » 26 червня — Міжнародний день боротьби із вживанням наркотиків та їх розповсюдженням
09:34
26 червня — Міжнародний день боротьби із вживанням наркотиків та їх розповсюдженням

БІЛА СМЕРТЬ

 

Щорічно 26 червня  у світі відзначають Міжнародний день

боротьби із вживанням наркотиків та їх розповсюдженням.

 

 

 

 

 

 

За даними Міністерства охорони здоров’я України, станом на 1 січня 2014 року в наркологічних закладах країни перебуває 75 157 осіб під диспансерним наглядом і 36 248 осіб під профілактичним.

 

На Львівщині спеціалізовану медичну допомогу наркозалежним особам надає Львівський обласний державний клінічний наркологічний диспансер. Заклад щорічно надає стаціонарну допомогу близько 6000 хворим з розладами психіки та поведінки внаслідок вживання психоактивних речовин, і близько 20 000 пацієнтів отримують амбулаторну допомогу.

 

Як зазначає головний нарколог Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Мирослави Кабанчик, кількість хворих на розлади психіки та поведінки внаслідок вживання психоактивних речовин, що перебувають під диспансерним спостереженням в спеціалізованих закладах становить 1332 особи та 148 осіб знаходяться під профілактичним наглядом. «Очевидним є те, що за наданням необхідної допомоги, лікуванням та реабілітацією звертається тільки частина осіб, що мають наркотичні проблеми. Проте у Львівській області рівень ураженості наркотичними проблемами в 3 рази нижчий за середньоукраїнський.

 

Надзвичайно важливим кроком у подоланні проблеми наркоманії в Україні було прийняття у 2013 році «Стратегії державної політики щодо наркотиків на період до 2020 року», адже вона визначає сутність та сучасні напрями державної політики щодо подолання наркоманії в Україні», — зауважує Мирослава Кабанчик.

 

Проблема розповсюдження наркоманії серед населення потребує проведення широкої роз’яснювальної та профілактичної роботи серед населення, шляхом активізації зусиль влади та громадських організацій.

 

 

Плакат– з вільних джерел в Інтернеті

Прес-служба Департаменту охорони здоров'я ЛОДА

 

 

Переглядів: 567 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 22:23
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024