Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Червень » 27 » Свято урочистого випуску лікарів та провізорів у ЛНМУ імені Данила Галицького
19:57
Свято урочистого випуску лікарів та провізорів у ЛНМУ імені Данила Галицького

НОВА КОГОРТА  

 

У Львівському національному медичному

університеті імені Данила Галицького

відбулося Свято урочистого випуску лікарів

та провізорів-2014

 

 

 

 

 

 

 

 

27 червня 2014 р. на Університетській площі Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького  відбулося Свято урочистого випуску лікарів та провізорів.

 

Було піднято Державний Прапор України, встановлена хоругва Університету та біля неї – Почесна варта у національних строях. Під звучання Козацького маршу на площу у мантіях вийшли члени ректорату та Вченої ради.

 

Урочисте засідання Вченої ради відкрив ректор Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, член-кореспондент НАМН України, заслужений працівник ВШ України, лауреат  Державної премії України в галузі науки і техніки, академік АН ВО України, доктор фармацевтичних наук, професор Борис Семенович Зіменковський.

 

На Святі були присутні гості – заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Юрій Теодорович Підлісний, депутат Львівської обласної ради, голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Ярослав Дмитрович Качмарик, в.о.заступника міського голови м. Львова Олег Романович Березюк, в.о. директора Департаменту охорони здоров’я ЛОДА Андрій Богданович Голдун, начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Іванович Зуб, настоятель Архикатедрального собору Св. Юра митрофорний протоієрей, о. Роман Кравчик, представники установ та організацій медичного профілю, професорсько-викладацького складу ЛНМУ імені Данила Галицького, куратори академічних груп нинішніх випускників, батьки та ін.

 

 

 

 

Після виконання Державного Гімну України ректор Університету, професор Борис Семенович Зіменковський виступив з промовою, у якій зокрема, зазначив: «Сьогодні зі стін Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького вирушає у самостійну професійну та життєву дорогу 223-й випуск лікарів та провізорів. Настала та хвилююча мить, коли Ви – 910 вчорашніх студентів – стаєте на шлях охорони здоров'я української нації. Послами доброї волі нашої Alma Mater у світі стануть сьогоднішні 144 випускники-іноземці з 24 країн Європи, Америки, Азії та Африки, які повезуть набуті професійні знання та пам'ять про Україну, Львів і наш Університет. За роки існування у нашому Університеті підготовлено близько 60 тисяч лікарів і провізорів, у т.ч. близько 3 тисяч фахівців для 52 країн світу. У числі випускників – і 98 молодих спеціалістів, які вийшли зі стін нашого медичного коледжу».

 

 

  Ректор Університету, професор Борис Семенович Зіменковський

  підкреслив, що «сьогодні ми живемо у складний для України час, і це

  ще більше вимагає від лікаря і провізора високої самопожертви,

  вимогливості до себе, більшої відповідальності, вияву людської

  совісті. Завжди пам'ятайте про тих, хто у важкий для країни час

  віддав  життя за волю і незалежність України. Завдяки їхньому

  подвигу у  нашій державі обов'язково настане спокій та мир.

  Пам'ятайте, що нас  об'єднує не лише приналежність до

  найгуманнішої професії лікаря, а й  вірність Україні».

 

 

 

 

 

Ректор також акцентував увагу на тому, що "поява  приватної форми власності у фармації жодним чином не звільняє  провізора від вимог, клятви провізора і совісті. Життя хворого  залежить від уміння провізора не менше, ніж лікаря, вони несуть  спільну відповідальність перед людьми і Богом". 

 

       

                                                                                     

                                                                                               

У своєму виступі ректор Університету, професор Борис Семенович Зіменковський звернувся до випускників: «Дорогі наші молоді колеги! Ви обрали благородну професію служіння людям. Ви, наше майбутнє і надія. Від Вашої майстерності, знань, умінь залежатиме здоров'я та життя людей. Саме цьому вчили Вас Ваші наставники, викладачі. Бажаю Вам сповна скористатися здобутими знаннями, йти у світ лише дорогами добра, принциповості та гідності, чесності й працелюбності. Нам, Вашим вчителям, хочеться, щоб Ви були успішними у житті, досягли досконалості у професійній діяльності, були щасливими від результатів своєї роботи. Лікар – це покликання; особлива професія. Не зраджуйте їй у житті, і як би не було важко, пам'ятайте: ви покликані допомагати людям».

 

Перший проректор з науково-педагогічної роботи, член-кореспондент НАМН України, академік АН ВО

України, професор Мечислав Романович Гжегоцький за дорученням ректора запросив до виступів гостей

свята.

 

 

 

 

З вітальними словами виступили заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Юрій Теодорович Підлісний, депутат Львівської обласної ради, голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Ярослав Дмитрович Качмарик, в.о. заступника міського голови м. Львова Олег Романович Березюк, які побажали випускникам щасливої професійної дороги, доброго здоров'я, Божої милості, успіхів, життєвої наснаги, молодого завзяття в розбудові вітчизняної медицини.

 

Перший проректор з науково-педагогічної роботи, професор Мечислав Романович Гжегоцький повідомив присутнім, що на адресу Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького надійшло  вітання Міністра охорони здоров'я України О.С. Мусія випускникам 2014 року вищих медичних та фармацевтичних навчальних закладів, текст якого розміщено на офіційному сайті нашого Університету.

 

 

 

 

Відтак відбулося святкове театралізоване дійство за участю легендарного грецького лікаря, «батька медицини»  Гіппократа (актор Василь Мицько).

 

 

 

 

У сценарій вистави вплелися урочисті слова клятви лікаря України, яку промовила  випускниця Університету  Марта Туркевич (медичний факультет №1) та клятви провізора України -  Віра Хомин (фармацевтичний факультет). Ведучим театралізованого дійства був народний артист України Сергій Кустов.

 

 

 

 

Сердечний уклін та щира подяка викладачам, наставникам, батькам від українських випускників прозвучали у виступі Андрія Кощановського(медичний факультет № 1), слово подяки від іноземних випускників висловила Арлета Сосновська (стоматологічний факультет, Республіка Польща).

 

Під музичний супровід української народної пісні «Гей у лузі червона калина» відбулася церемонія урочистого покладання квітів випускниками Мартою Туркевич та Андрієм Кощановським до пам’ятника загиблим лікарям.

 

 

 

 

Відтак до випускників звернувся настоятель Архикатедрального собору Св. Юра, митрофорний протоієрей, о. Роман Кравчик, який благословив випускників 2014 року в добру путь. Благословення завершилося духовним гімном України «Боже Великий, Єдиний».

 

 

 

 

 

На завершення Урочистої Вченої ради ЛНМУ імені Данила Галицького, присвяченої випуску лікарів та провізорів, перший проректор з науково-педагогічної роботи Університету, професор М.Р. Гжегоцький запросив випускників та гостей свята на урочисті засідання Вчених рад факультетів для вручення дипломів про вищу освіту.

 

Андріана Гриновець,

керівник прес-центру ЛНМУ ім. Данила Галицького

 

 

Фото - Маркіяна Гриновця

Джерело:

http://www.meduniv.lviv.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=2435%3An2706142&catid=1%3Alatest-news&Itemid=50&lang=uk

 

Переглядів: 1544 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 08:31
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024