Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Липень » 1 » Переселенці можуть отримувати безкоштовну гарячу їжу у дніпропетровських відділеннях Червоного Хреста
07:32
Переселенці можуть отримувати безкоштовну гарячу їжу у дніпропетровських відділеннях Червоного Хреста

ПЛІДНА  СПІВПРАЦЯ

 

 

 

Потребуючі допомоги переселенці тепер

можуть отримувати безкоштовну гарячу їжу

у дніпропетровських відділеннях Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Про це повідомили журналісти «Сегодня», які побували у волонтерських їдальнях. Щодня з 13:00 до 14:00 у Дніпропетровському відділенні на вулиці Робочій, 73, всім бажаючим пропонують повноцінний комплексний обід, в який входять перше, друге, салат, чай або компот.

 

На перше подають різноманітні супи, іноді борщ. Друге складають каші - гречана, пшенична, кукурудзяна. Салат, найчастіше, готують зі свіжої капусти. Насититися комплексним обідом можна вдосталь, адже на одного їдця розраховують по півлітра кожної із страв.

 

 

 

 

 

Харчування тут вегетаріанське і не включає м'ясо, яйця і рибу. Спробувавши гороховий суп і пшеничну кашу, ми переконалися: харчі хоча і прості, але смачні, свіжі і гарячі. Поїсти можна на місці або забрати тормозок з собою.

 

 

 

 

 

Щодня в цей час тут вишиковується черга знедолених, серед яких не тільки переселенці, але також бездомні і пенсіонери. Кожен день тут харчуються близько 30 осіб.

 

 

 

 

 

 

Одним з перших прийшов, - переселенець з м. Костянтинівки, що поблизу Донецька, - колишній військовий Ігор Юрійович.

 

«У Дніпропетровську я вже близько місяця, поселили в гуртожитку, всім задоволений, - поділився чоловік. - Поїхав, бо мені сказали робити ноги, якщо не хочу, щоб мене вперед ногами винесли».

 

Переселенцю 56 років, він - глава комітету виборців України в Костянтинівці, а також член однієї з націоналістичних партій. Про їжу Ігор Юрійович відгукується позитивно, дякує за таку допомогу. До речі, чоловік ходив записуватися в Дніпропетровський батальйон, але його не взяли - за віком не підійшов. Зараз перебуває в пошуках роботи в Дніпропетровську.

 

 

 

 

 

 

Обіди для переселенців і бездомних готує і привозить Дніпропетровське Товариство Свідомості Крішни. У такій формі вони співпрацюють з Червоним Хрестом з 1996-го.

 

Крім цього, тут можна отримати медичну допомогу та одяг.

 

«Поки що до нас приходили 13 осіб, які переїхали з різних куточків Криму і вісім з Донецької області, - розповіла медична сестра Ангеліна Вовк. - Всі, в основному, середнього віку, або молоді. Ми пропонували наші готові обіди, а також давали борошно, консерви з собою».

 

 

 

 

 

 

Ситно пообідати можна і у відділенні на проспекті Кірова, 80. Тут годують раз на тиждень, по середах, в такий же час. Їду відвідувачі беруть із собою, так як місця, щоб розташуватися, тут не вистачає. Медичні сестри кажуть: біженців приходило всього двоє-троє. Найчастіше тут харчуються місцеві літні люди.

 

 

Фото - Вікторії Яковлєвої

Джерело:

http://www.tourdnepr.com/content/view/9527/9454/

 

Переглядів: 672 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 12:48
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024